Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

IPJ Vrancea angajează 22 de polițiști din sursă externă. LISTA localităților unde sunt disponibile posturi


Mult doritele posturi de subofițeri de poliție din sursă externă au fost scoase la concurs. La nivelul întregii țări se caută peste 1800 de polițiști din rândul civililor. La IPJ Vrancea, sunt disponibile 22 de posturi vacante de agenți, prin încadrarea din sursă externă a persoanelor cu studii corespunzătoare cerințelor postului și care îndeplinesc condițiile legale. Posturile care fac obiectul concursului sunt la Slobozia Bradului, posturile de poliție din Jitia, Nistorești, Boghești, Corbița, Homocea, Pufești, Ruginești, Bălești, Negrilești, Păulești, Tulnici, Vrâncioaia, Câmpuri, Fitionești, Răcoasa, Vizantea – Livezi.
    Pot participa la concurs/examen, candidații care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: să aibă cetățenia română și domiciliul în România; să cunoască limba română scris și vorbit; să aibă capacitate deplină de exercițiu; să fie apte din punct de vedere medical, fizic și psihic; să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniți;
să aibă studii corespunzătoare cerințelor postului pentru care candidează, respectiv să fie absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat și să aibă un comportament corespunzător cerințelor de conduită admise și practicate în societate. De asemenea, trebuie să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârșirea de infracțiuni, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea; să nu fi fost destituite dintr-o funcție publică în ultimii 7 ani; nu au desfășurat activități de poliție politică; îndeplinesc condițiile specifice pentru ocuparea prin concurs a funcției publice cu statut special. De asemenea, candidații trebuie să  îndeplinească criteriul specific de înălțime minimum 1,65 m bărbații și 1,60 m femeile, dar și să dețină permis de conducere categoria „B”. Nu se admit derogări de la niciuna dintre condițiile de participare la concurs
  
Desfășurarea concursului

    Concursul va consta în desfășurarea următoarelor probe, în ordinea de mai jos: evaluarea performanței fizice; test scris, de tip grilă; interviu pentru departajare (doar în cazul în care este necesară departajarea candidaților care au obținut aceeași notă finală și nu au putut fi departajați prin aplicarea celorlalte criterii prevăzute de Ordinul M.A.I. nr. 665/2008, cu modificările și completările ulterioare). Probele la evaluarea performanței fizice sunt: flexie abdominală, pentru toți candidații, bărbați și femei; alergare de rezistență pe distanța 1000 m pentru candidații-bărbați, respectiv 800 m pentru candidații – femei. Baremele la probele de flexie abdominală și alergare de rezistență se stabilesc pe grupe de vârstă atât pentru bărbați, cât și pentru femei. La proba de evaluare a performanței fizice pot participa numai candidații a căror candidatură a fost validată de comisia de recrutare și care sunt declarați „apt” medical și psihologic. Proba de evaluare a performanței fizice este probă de concurs eliminatorie și este luată în calcul la stabilirea notei finale, prin efectuarea mediei aritmetice cu nota la proba scrisă. Este declarat „admis” candidatul care îndeplinește baremul stabilit pentru fiecare probă, corespunzător notei 5 și obține, la final, minimum nota 6, reprezentând media aritmetică a notelor acordate la probele de flexie abdominală și alergare de rezistență. Candidatul care nu promovează prima probă sportivă este eliminat din concurs, iar în funcție de momentul în care intervine aceasta, nu mai parcurge cealaltă probă, fiind declarat „Respins”.
    Proba test scris va consta într-un test de tip grilă, elaborat de Comisia de concurs din cadrul IGPR din tematica și bibliografia recomandată, având ca scop verificarea cunoștințelor de specialitate și va avea loc la data de 14.05.2016. Testul constă în 60 de întrebări, cu trei variante de răspuns din care doar una este corectă. Fiecare răspuns corect va fi apreciat cu 0,15 puncte, iar la punctajul final se adaugă un punct din oficiu, obținându-se nota la testul scris. Durata de rezolvare a testului este de 3 ore, începând cu ora stabilită în graficul de concurs.
    Pentru a fi declarat „admis”, candidatul trebuie să obțină minimum nota 7,00. Candidații care nu au obținut minimum nota 7.00 vor fi declarați „respins”. Nota finală reprezintă media notelor obținute la proba de evaluarea a performanței fizice și la proba test scris. Sunt declarați „admis” la concurs candidații care au fost declarați „admis” la toate probele concursului în ordinea descrescătoare a notei finale, în limita posturilor pentru care s-a organizat concursul. Candidaților declarați „admis” la concurs și care îndeplinesc condițiile legale de încadrare în Poliția Română, li se vor acorda, gradele profesionale în funcție de pregătirea lor și de vechimea în specialitatea corespunzătoare studiilor absolvite, raportate la cerințele postului. Aceștia sunt încadrați în funcțiile minime prevăzute de lege, corespunzătoare gradelor profesionale acordate, pe o perioadă de probă de 6 luni. După încadrarea ca polițiști, acestora nu le pot fi modificate raporturile de serviciu prin delegare, detașare, mutare și transfer timp de cel puțin trei ani de la numirea în prima funcție, cu excepția situației în care intervine reorganizarea unității.

Reguli privind înscrierea la concurs

    Cu ocazia înscrierii, candidații sunt obligați să opteze, prin cererea de înscriere, pentru a candida la concurs pentru ocuparea postului/posturilor din cadrul unei structuri. Astfel, candidații care se înscriu la concursul în vederea ocupării posturilor de agent de poliție de la nivelul inspectoratelor de poliție județene, menționează expres: postul pentru care candidează, în situația în care există un singur post vacant scos la concurs din cadrul unui Post de poliție comunal sau Poliții comunale; structura pentru care candidează, respectiv Postul de poliție comunal sau Poliția comunală, în situația în care în cadrul aceleiași structuri, există mai multe posturi scoase la concurs.
    Este interzisă înscrierea la concurs la mai multe structuri sau posturi, după caz, candidații fiind obligați să opteze, cu ocazia depunerii cererii de înscriere, pentru o singură structură, sau un singur post, după caz, la care concurează. Înscrierea candidaților se va face pe bază de cerere de înscriere, depusă până la data de 08.04.2016, în zile lucrătoare, la sediile unităților care efectuează recrutarea. Dosarele de recrutare vor fi depuse, în volum complet, până la data de 15.04.2016, în zile lucrătoare, la structura de resurse umane a unității unde s-au înscris și vor cuprinde următoarele documente: cererea de înscriere; copii legalizate ale documentelor care atestă nivelul și specializarea studiilor impuse de cerințele postului (copii legalizate a diplomei de bacalaureat și a foii matricole); copii ale actului de identitate, carnetului de muncă și, dacă este cazul, livretului militar; copii ale certificatului de naștere al candidatului, soțului/soției și fiecărui copil, ale certificatului de căsătorie, precum și, după caz, ale hotărârilor judecătorești privind starea civilă; autobiografia și tabelul nominal cu rudele candidatului; cazierul judiciar; caracterizarea de la ultimul loc de muncă, respectiv din instituția de învățământ în cazul absolvenților în primul an de la absolvire; 3 fotografii tip buletin de identitate; două fotografii color 9 x 12 cm; fișa medicală-tip de încadrare în Ministerul Afacerilor Interne; declarația de confirmare a cunoașterii și acceptării condițiilor de recrutare; copia permisului de conducere.      Înscrierile se fac personal, indiferent de localitatea unde își are domiciliul candidatul și doar la unitățile de recrutare în al căror stat de organizare se regăsește postul/structura pentru care optează fiecare candidat. De asemenea, și completarea dosarelor de recrutare se face personal. Atenție! După data limită de înscriere, respectiv data de 08.04.2016, orele 16.00, comisiile de recrutare nu vor mai primi alte cereri de înscriere, iar după data limită de completare a dosarelor, respectiv 15.04.2016, comisiile de recrutare nu vor mai primi documente, analizarea dosarelor în vederea validării/invalidării candidaturii urmând a se face strict pe baza actelor depuse până în acel moment.

Înscrierile încep de astăzi

    La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, programul de înscriere al candidaților se stabilește în perioada 04 – 08.04.2016, în intervalul orar 09.00 – 16.00, la sediul unității din mun. Focșani, str. Cezar Bolliac nr.12, jud. Vrancea.
Condițiile de participare la concurs, desfășurarea concursului (probele de concurs), precizări privind rezultatele finale ale concursului și exercitarea opțiunilor de către candidați, regulile privind înscrierea la concurs, regulile privind examinarea psihologică, probele și baremele pentru verificarea aptitudinilor fizice ale candidaților, regulile privind buna organizare și desfășurare a concursului se regăsesc în anunțul Inspectoratului General al Poliției Române nr.146626 din 01.04.2016 postat pe site-ul www.politiaromana.ro, secțiunea carieră – Posturi scoase la concurs (adresa http://www.politiaromana.ro/ ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs),  precum și la avizierul și pe pagina de Internet a Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea.
Orice modificări cu privire la organizarea înscrierilor și a modului de desfășurare a concursului vor fi afișate de îndată la avizierul și pe pagina de Internet a IPJ Vrancea   https://vn.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs/anunt-concurs-incadrare-din-sursa-externa astfel încât toți candidații să urmărească permanent aceste aspecte.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?