Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

GALERIE FOTO : Fotbal, juniori – Dublă la zero pentru gazde!


Formații:
Juniori A: Glavana – Dediu, Doagă, Salaoru, Tănase – Ivanciu – Kumova, Duca, Cristea, Grigorică – Zaharia. Rezerve: Banu, Pârvu, Carabă, Moisă, Iuga, Bogdan, Popa.

Juniori B: Mirică – Milea, G. Chiriac, Panaite, Tănăsache – Pașalău – Cîrcei, Radu, Segărcenu, Budeanu, Mustață. Rezerve: Cătănoiu, Pepene, Vintilă, Dumitrașcu, Marian, Cr. Chiriac, Udrea.

    Juniorii LPS Focșani au venit, sâmbătă, 2 aprilie, pe Milcovul, încărcați de povara înfrângerilor la scor suferite cu o etapă înainte la Miercurea Ciuc. Aveau de arătat, în consecință,  celor ce le sunt alături, că au trecut peste șocul acelei întâmplări, că au puterea să câștige în fața unor adversari dificili. Iar finalul celor două întâlniri dintre focșăneni și botoșăneni a găsit gazdele în postură de învingătoare fără dubii! 
    Juniorii A ai Focșaniului, cu un vânt puternic în față, au început partida în forță, cu obșnuitul lor joc de combinații, însă oaspeții au replicat cu siguranță în apărare, aglomerare la mijlocul terenului, blocarea, relativ ușoară, a atacurilor gazdelor. Totuși, după câteva șarje care l-au avut în prim plan pe Bogdan Grigorică, LPS Focșani a deschis scorul, în  minutul 30, prin Serkan Kumova, tehnicul și puternicul mijlocaș  focșănean finalizând cu un șut sec, lângă bară, o cursă de mare spectacol în zona de centru dreapta a terenului. La pauză s-a intrat cu 1-0, după un joc în care elevii profesorului Alin Samoilă-Sava au avut o posesie superioară a mingii. Începutul părții a doua a meciului i-a avut la conducerea jocului, în mod surprinzător, pe botoșăneni, care ar fi putut egala în câteva situații, însă intervențiile in extremis ale fundașilor centrali ai LPS au menținut avantajul de la pauză. Ca și în alte meciuri de pe teren propriu, focșănenii au ieșit din amorțeală în ultimile 25 de minute. A fost intervalul de timp în care Alexandru Duca, din postură de vârf, prima oară, a lovit cu eleganță, dar fără forță mingea iar excelentul portar al oaspeților a respins în lateral, iar a doua oară, scăpat singur, a fost blocat în careu de același portar. În minutul 77,   centralul a acordat lovitură de pedeapsă pentru LPS Focșani, Salaoru, executantul  de serviciu al penaltiurilor focșănenilor, a tras puternic, portarul botoșănean a respins, dar Grigorică a reluat cu siguranță, în gol: 2-0. În minutul 85, Duca, a mai scăpat o dată spre poarta Botoșaniului, și nu a mai iertat: 3-0. Peste cinci minute, Grigorică  a dus scorul la 4-0, la capătul unei acțiuni de finețe în careul advers. A fost o victorie clară, meritată, pe fondul unei prestații în care juniorii A ai Focșaniului nu și-au valorificat decât o parte din potențial!
    Juniorii B ai LS Focșani tac și fac! Au câștigat al doilea meci al sezonului din patru jucate, au șase victorii și 20 de puncte, în condițiile în care, la începutul campionatului abia fusese încropită echipa. Profesorul Daniel Bănică și-a pus elevii pe linie de joc, le-a dat determinare. Formația focșăneană are un grad rezonabil de coerență în exprimare, a început să dea sens muncii din teren, calități vizibile și sâmbătă, în partida cu AFC Botoșani pe care a câștigat-o cu 2-0, prin golurile lui Marian –  minutul 56, și Udrea – minutul 89. Focșănenii au mai avut două posibilități clare de gol, din situații de atacant singur cu portarul, nefinalizate, însă.
Sâmbătă, 9 aprilie, formațiile LPS Focșani vor juca în deplasare, cu LPS Bacău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?