Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Două TÂLHĂRII comise în Focșani. AUTORII au fost prinși și reținuți


Două tâlhării au fost comise sâmbătă seara în Focșani. Autorii au fost prinși la câteva ore de la comiterea faptelor de polițiștii Biroului de Investigații Criminale, reținuți după audieri și prezentați duminică la Judecătoria Focșani cu propunere de arestare preventivă. Aseară, ei au primit mandate de arestare. Autorii au 19 și 16 ani, Valentin Cosmin C. și Petru I. Cei doi au venit sâmbătă de la Măicănești, la oraș, cu intenția de a face fapte rele și fără să-și pună vreo clipă problema că ar putea fi prinși și ar putea să nu se mai întoarcă acasă. Prima faptă au comis-o în jurul orei 19.00, când afară era încă lumină. Victima lor a fost o femeie pe care au întâlnit-o în zona unui supermarket din oraș. I-au smuls poșeta și au luat-o la sănătoasa. Nu le-a fost de ajuns așa că după aproximativ două ore au acționat din nou. De această dată au comis fapta pe strada Miron Costin din Focșani. Și în acest caz au procedat la fel, victima fiind tot o femeie.
    Potrivit informațiilor primite de la purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, agent principal Lidia Brașoveanu, prejudiciul cauzat prin comiterea celor două fapte a fost de aproximativ 2.600 lei, recuperat aproape în totalitate. Victimele au sesizat poliția, moment în care oamenii legii au început să facă verificări. Principalii suspecți au fost identificați după câteva ore și duși la Poliția municipiului Focșani, unde au fost audiați de polițiștii Biroului de Investigații Criminale. De aici, tinerii au ajuns în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Vrancea, pe numele lor fiind emise ordonanțe de reținere. „Cele două persoane cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie au fost reținute și prezentate la instanță cu propunere de arestare preventivă”, ne-a declarat agent principal Brașoveanu.
    Furtul unui bun personal, oricât ar fi de mic, este un motiv de frustrare,  generează teamă și nesiguranță pentru oricine. Asta cu atât mai mult dacă pierderea, să spunem, a unei bijuterii, a banilor, actelor sau a oricărui alt obiect valoros este consecința unui atac rău voitor, cu implicații asupra siguranței fizice.  În general, prima speranță legată de recuperarea bunurilor dispărute și tragerea la răspundere a făptașilor este legată de ancheta poliției, dar trimiterea după gratii a infractorului nu șterge amprenta psihologică pe care o astfel de faptă o are asupra victimei și a societății în ansamblu. De aceea, cel mai bine este ca potențialii infractori să fie descurajați. Nu cu forța sau alte mijloace de acest gen, ci printr-o serie de măsuri simple, la îndemâna oricui, care îi vor determina pe cei cu gânduri necurate să stea departe și să nu aibă ocazia să vă ia bunurile personale prin acte de violență.
    Puteți evita într-o oarecare măsură să deveniți ținta tâlharilor, dacă țineți cont de câteva sfaturi preventive. Astfel, este recomandat ca pe stradă să vă păstrați poșeta pe umăr, lipită de corp și protejată cu brațul. Dacă vi se pare că cineva este pe urmele dumneavoastră, verificați acest lucru traversând strada. Dacă cel cu intenții rele face același lucru, îndepărtați-vă spre o zonă în care mai sunt persoane, sau într-un magazin, dacă acestea nu sunt închise. Cereți sprijinul poliției. Polițiștii recomandă evitarea plimbărilor la ore târzii prin parcuri, locuri izolate sau întunecoase. În aceste zone stabiliți să fiți însoțiți și alegeți, pe cât posibil, străzi iluminate. În cazul în care sunteți victime ale unor infracțiuni, nu ezitați să apelați numărul unic de urgență 112.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?