Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

S-a dat startul ANGAJĂRILOR din sursă externă la penitenciare


Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a scos la concurs din sursă externă sute de posturi de agenți de penitenciare, asistenți medicali, dar și de ofițer psiholog și ofițer asistent social. Conform informațiilor postate pe site-ul ANP, s-au scos la concurs 91 de posturi vacante de asistent medical generalist, asistent medical igienă, asistent medical stomatologie, farmacie și radiologie. La Penitenciarul Focșani este disponibil un singur post de asistent medical igienă. Candidații trebuie, printre altele, să îndeplinească și condițiile de studii, dar și să fie apți din punct de vedere psihologic și medical. De asemenea, nu trebuie să fi fost condamnați definitiv și nici eliberați dintr-o funcție publică din motive imputabile, în ultimii 7 ani.     Dosarele se pot depune în termen de 15 zile de la data publicării anunțului, adică până pe data de 12 aprilie a.c. Dosarul de candidat trebuie să conțină documentele de identitate, un CV model european, copii ale diplomelor de studii, carnetului de muncă sau adeverință, cazierul judiciar, copia chitanței de achitare a taxei de concurs, dar și fișa medicală. După ce se va termina perioada de depunere a dosarelor, candidații vor susține o testare psihologică. Pentru asta ei vor plăti și o taxă de examinare psihologică în cuantum de 70 lei. Apoi, în termen de 7 zile lucrătoare de la afișarea rezultatelor la testarea psihologică, candidații declarați admiși vor efectua examinarea medicală și vor depune fișa medicală la unitatea care scoate posturile la concurs. După ce vor trece de testarea psihologică, candidații vor susține un interviu, apoi proba practică de verificare a abilităților de utilizare a calculatorului-nivel I și proba scrisă pentru examinarea cunoștințelor teoretice.

Sute de posturi de agent operativ

    S-au scos la concurs și 536 de posturi vacante de agent operativ în sectorul siguranța deținerii și regim penitenciar în toate unitățile din țară. Dintre acestea, 10 sunt la Penitenciarul Focșani și se adresează doar bărbaților. Condițiile pe care candidații trebuie să le îndeplinească sunt aceleași ca și în cazul asistenților, cu excepția condițiilor de studii, care nu trebuie să fie în domeniul medical. Și în acest caz încrierile se pot face tot până pe data de 12 aprilie. După testarea psihologică,  admișii vor susține un interviu, apoi proba sportivă de verificare a aptitudinilor fizice;  proba practică de verificare a abilităților de utilizare a calculatorului -nivelul I și proba scrisă pentru examinarea cunoștințelor teoretice.
    Relații suplimentare cu privire la metodologie, bibliografie, centrele de concurs se pot obține de la structurile de resurse umane ale unităților penitenciare care au  posturi scoase la concurs și pe site-ul Administrației Naționale a Penitenciarelor (www.anp.gov.ro, secțiunea Carieră -Concursuri din sursă externă).
    S-au scos la concurs și peste 100 de posturi de ofițer. Pentru încadrarea în  corpul ofițerilor de penitenciare, Administrația Națională a Penitenciarelor scoate la concurs 55 posturi vacante de ofițer psiholog și 58 posturi vacante de ofițer asistent social în unitățile subordonate. La Penitenciarul Focșani este disponibil un post de ofițer psiholog și unul de asistent social. În aceste cazuri, candidații susțin doar interviul și proba practică de verificare a abilităților de utilizare a calculatorului. Și în acest caz informții suplimentare găsiți pe pagina http://anp.gov.ro/concursuri-din-sursa-externa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?