Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Elevii, invitați să participe la manifestările dedicate Zilei Mondiale a Apei


Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Vrancea sărbătorește și anul acesta, pe data de 22 martie, Ziua Mondială a Apei, ocazie cu care organizează, în perioada 21 – 25 martie 2016,  mai multe activități instructiv-educative în colaborare cu unitățile școlare din județul Vrancea. Scopul este acela al conștientizării nevoii globale de a economisi, conserva și gestiona resursele de apă în mod responsabil, pentru generațiile viitoare. În acest context, SGA Vrancea și-a oferit disponibilitatea organizării în colaborare cu instituțiile școlare din județul Vrancea a mai multor activități: Prezentarea temei Zilei Mondiale a Apei 2016 de către reprezentanți ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea în cadrul orelor de dirigenție / educație civică, la solicitarea cadrelor didactice interesate, în perioada 21 – 25 martie 2016; Organizarea unui concurs de desene cu premii, pentru grădinițe și clasele I – IV, inspirate din tema Zilei Mondiale a Apei 2016 – Apa și activitățile umane (desenele trebuie să fie realizate în format A3, cu indicarea numelui, prenumelui elevului, clasei, școlii de unde face parte, precum și telefon contact cadru didactic îndrumător; desenele se depun la secretariatul SGA Vrancea până la data de 21 martie 2016, ora 15); Organizarea unui concurs de fotografii – selfie, cu premii, pentru clasele V – VIII, inspirate din tema Zilei Mondiale a Apei 2016 – Apa și activitățile umane (fotografiile trebuie să fie realizate în format jpg, alb – negru sau color și se depun în format electronic la adresa de facebook www.facebook.com/zma2016, până la data de 22 martie 2016, ora 15.00, cu indicarea numelui, prenumelui elevului, clasei și școlii de unde face parte. Desemnarea și anunțarea câștigătorilor va avea loc în data de 24 martie 2016 pe pagina www.facebook.com/zma2016.)
    Totodată, SGA Vrancea va organiza un concurs de videoclipuri cu premii, pentru clasele IX – XII, inspirate din tema Zilei Mondiale a Apei 2016 – Apa și activitățile umane. Videoclipurile trebuie să aibă o durată de maxim 1 minut și vor fi depuse în format electronic la adresa de facebook, www.facebook.com/zma2016 până la data de 22 martie 2016, ora 15.00, cu indicarea numelui, prenumelui elevului, clasei și școlii de unde face parte.
Desemnarea și anunțarea câștigătorilor va avea loc în data de 24 martie 2016 pe pagina www.facebook.com/zma2016.
    Tot în cadrul acestui eveniment vor fi organizate vizite la Laboratorul de calitate a apei din incinta Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea, cu prezentarea activității specifice de monitorizare a calității apelor de suprafață și subterane, în perioada 21-25 martie 2016, cu programare prealabilă. Data și ora vizitei vor fi stabilite de comun acord cu cadrul didactic îndrumător. Cadrele didactice interesate pot obține detalii suplimentare sau programări pentru vizite la laborator, la sediul SGA Vrancea din Focșani, str. Brăilei, nr. 121 – 123, tel. 0237 227 800. În fiecare an, Organizația Națiunilor Unite aduce în atenție câte o temă de relevanță mondială pentru a marca această zi, tema anului 2016, „Water and jobs / Apa și activitățile umane” marcând rolul apei de numitor comun ce leagă toate domeniile de activitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?