Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

POLIȚIST lovit cu sticle și cu pumnul într-un bar din Jariștea. Agresorul a fost ARESTAT


Scene desprinse din filme s-au petrecut într-un bar din Jariștea. Protagoniști au fost un bărbat din localitatea Haret, care a fost arestat luni, pentru 30 de zile, sub acuzația de ultraj, și un polițist din localitate. Fapta a fost comisă în urmă cu aproape o lună, iar cel care a sărit la propriu la gâtul polițistului de la Postul de Poliție Jariștea a fost reținut și arestat în urmă cu două zile.
    Victoraș M. a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, soluția magistraților de la Judecătoria Focșani putând fi contestată. „(…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Melinte Victoraș cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj (…) pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 14.03.2016 până la 12.04.2016 inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. (…) Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare. Pronunțată în camera de consiliu, azi, 14.03.2016, ora 15.45”, au decis magistrații de la Judecătoria Focșani.
    Ce s-a întâmplat în noaptea de 19 spre 20 februarie, într-un bar din centrul comunei Jariștea, este de-a dreptul revoltător, victimă fiind un polițist. Potrivit informațiilor primite de la procurorul de caz, Vasile Caștu, la momentul respectiv, inculpatul a consumat băuturi alcoolice în barul din Jariștea, fiind în stare avansată de ebrietate. A început să facă scandal și să spargă pahare.
Întrucât nu se potolea, barmanul a cerut ajutorul lucrătorilor de poliție din comună. La fața locului a ajuns polițistul care era de serviciu în noaptea respectivă, respectiv Florin Șonțu, însoțit de paznicul de la primăria din localitate. Atunci când l-a văzut pe polițist, scandalagiul nu a avut nicio emoție și a început să-l amenințe cu moartea pe acesta, a aruncat în el cu navete și sticle goale, apoi l-a lovit cu pumnul în față, provocându-i leziuni ce au necesitat 3-4 zile de îngrijiri medicale, după cum ne-a precizat procurorul Caștu. Pe timpul intervenției, polițistul a folosit de două ori spray-ul lacrimogen din dotare, dar tot nu a reușit să-l imobilizeze pe scandalagiu.
La momentul respectiv, polițistul a raportat incidentul pe cale ierarhică, s-a făcut dosar, care a fost repartizat procuroului Caștu, iar atunci când scandalagiul a fost chemat la audieri a și fost reținut, fiind prezentat la instanță cu propunere de arestare și primind mandat pentru 30 de zile.
    Victoraș M. nu este singurul viteaz, care nu se teme de nimeni și de nimic. Nu de mult, doi bărbați din Vidra au fost trimiși în judecată pentru mai multe infracțiuni, printre care și ultraj. Băuți fiind, cei doi au mers la barul din localitatea Vidra, bar care nu fusese deschis cu mult timp înainte de incident. În fața localului, la intrare, au întâlnit două persoane, care răspundeau de pază și care nu le-au permis să intre. Atât le-a trebuit scandalagiilor. Supărați că au fost refuzați, au început să amenințe și să se manifeste violent, să înjure și să lovească. În cele din urmă au reușit să intre în local, unde au continuat să se manifeste violent, lovindu-i pe toți cei care au „îndrăznit” să intervină. S-au dus chiar și după tejghea, în căutarea unuia dintre cei care nu le-au permis să intre, apoi au spart sticle și au aruncat cu scrumiere.
    La fața locului a ajuns un polițist pentru a aplana conflictul, dar a fost luat și el pe sus de unul dintre inculpați, care l-a apucat de haine și i le-a rupt, polițistul reușind cu greu să se elibereze din mâinile scandalagiului. De asemenea, l-a și amenințat pe omul legii cu acte de violență.

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?