Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Afaceristul arestat pentru contrabandă cu țigări nu vrea două mandate de arestare


Cele trei persoane arestate vinerea trecută în dosarul contrabandei cu țigări, între care și un afacerist din Neamț, au contestat măsura arestului preventiv. Acestea sunt Peter-Alexandru A., Gabriel G. și Victor U.. Contestațiile acestora se vor judeca la Curtea de Apel Galați în perioada imediat următoare. În cazul a doi dintre arestați, chiar dacă le vor fi admise contestațiile, ei nu vor fi liberi. Este vorba de Peter-Alexandru A. și Gabriel G., care luna trecută au fost arestați preventiv într-un alt  dosar de contrabandă cu țigări, instrumentat de anchetatorii de la Neamț. De altfel, ei au fost aduși la Vrancea din arestul IPJ Neamț.
Conform presei din Neamț, pe 24 februarie a.c. au avut loc șase percheziții domiciliare în Bicaz, ocazie cu care oamnii legii i-au săltat pe suspecți, dar și marfa de contrabandă. De asemenea, în septembrie anul trecut, Peter-Alexandru A. a mai fost reținut într-un dosar în care s-a vorbit despre un grup infracțional organizat specializat în exploatarea ilicită a unor suprafețe mari cu vegetație forestieră și comercializarea ulterioară a masei lemnoase rezultate, fără întocmirea documentelor legale, în scopul eludării dispozițiilor legale referitoare la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat.
    În același dosar, săptămâna trecută, alte patru persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile și acestea făcând contestație. Alte două persoane au fost plasate atunci în arest la domiciliu și trei au fost puse sub control judiciar de instanță. Față de alte două persoane, procurorii au fost cei care au dispus măsura controlului judiciar, așa că acestea nu au mai ajuns la instanță. Astfel, în total, în dosarul de contrabandă cu țigări sunt în acest moment arestate șapte persoane, două se află în arest la domiciliu și cinci sub control judiciar, în cazul a trei dintre ele măsura fiind luată de instanță, iar pentru alți doi de procurori.
    Acțiunea a fost declanșată la mijlocul săptămânii trecute. Mai întâi, polițiștii de la Crimă Organizată și procurorii DIICOT au organizat un flagrant și au făcut apoi 40 de percheziții, 15 dintre acestea numai în Vrancea. Flagrantul s-a organizat la Adjud. Trei bărbați, care se deplasau cu două mașini, una pe post de antemergător, urmau să lase în orașul de pe Trotuș aproape 5.000 de pachete cu țigarete cu timbre de Ucraina și Republica Moldova. Nu au apucat să mai plaseze țigaretele, pentru că au fost luați pe sus de polițiști. 
După flagrantul de la Adjud au început descinderile. 40 în total, în mai multe județe din Moldova. La percheziții s-au găsit 3.061 pachete de țigări, cinci autoturisme utilizate de membrii grupului infracțional pentru transportul cantităților de țigări, sumele de 37.282 lei, 2.250 euro și 750 lire sterline și 4 monede din aur „Franz Josef”, dar și peste 600 de ceasuri de mână. Anchetatorii au precizat că pe raza județului nostru a acționat un grup infracțional organizat specializat în procurarea, deținerea, transportul și distribuția de țigări introduse în România în mod ilegal, ca urmare a derulării unor activități de contrabandă, grup ce avea conexiuni pe raza județelor Neamț, Suceava și Iași. Grupul infracțional ar fi acționat din noiembrie anul trecut și până în prezent, perioadă în care, spun anchetatorii, ar fi distribuit pe „piața neagră” aproape 60 mii pachete de țigări de contrabandă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?