Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Scrisoare emoționantă pentru jurnalista Iuliana Gătej, decedată în accidentul de la Dumbrăveni


Iuliana Gătej, jurnalista de la Antena 1, care s-a stins din viață în accidentul din 24 decembrie anul trecut de la Dumbrăveni, nu a fost uitată de colegii ei din redacție. Pentru că vine „Ziua Mamei” și pentru că Iuliana avea o campanie de suflet „Infinit pentru mama”, colegii ei de la Observator au organizat evenimentul și anul acesta ca un omagiu pentru Fluturica și, printre altele, i-au scris și o scrisoare emoționantă. Fluturica, așa cui i se spunea Iulianei, a arătat tuturor că iubirea pentru mamă e infinită, apoi a plecat. Colegii de la Observator au considerat că este rândul lor să unească dragostea și inocența copiilor în cea mai lungă scrisoare pentru mama.
    „Da, pregătim cea mai lungă scrisoare pentru mama. E al treilea an al acestei campanii Observator. Dar anul acesta, tu nu mai esti, Flu. Nu aici. Ești acolo unde doar îngerii scriu scrisori. Åži le trimit pe pământ. Campania asta Infinit pentru mama, ai scris-o cu gândul la mama ta. Da, Flu, știm că iubeai copiii, la fel cum iubeai și dascălii. Åži asta se simțea în tot ce făceai, pentru că sufletul tău era transparent, ca aripile fluturilor pe care îi iubeai atât de mult.
    Ce faci, Flu? De ce taci? Așa tăceai doar când te enervai. Îți spuneai și ne spuneai că nu merită. Åži începusei să înveți să te iubești pe tine. Uneori, parcă te văd în fața mea, la biroul tău, cum îți priveai tatuajul de la îmbinarea mâinii. Îți scrisesei pe el te iubesc. Dar mesajul era pentru tine. Iubeai meseria asta afurisit de frumoasă și erai atentă la toate detaliile ei. Zilele trecute am vorbit cu Tanța. A găsit într-un dosar de al tău o scrisoare. I-ai scris-o tu, cu puțin timp înainte să zbori. Nu i-ai dat-o niciodată. Åži în ea vorbeai tot despre infinit pentru mama.
    „Fiecare gest, fiecare pas e sculptat de tine. Tu ești artista, regizorul, compozitorul vieții mele. Pentru mine ai 30 de ani. Åži un infinit de epitete. Însă acum, infinitul este prea mic, când încerc să-ți spun cât de mult te iubesc. La mulți ani, mama mea frumoasă!”

    Infinitul de epitete pentru ea nu mai e același, pentru că tu nu mai ești. Tu taci, Flu. Uite mâine vin copiii să scrie scrisori pentru mama, campania ta continuă. Unde ești, Flu? Primăvara a dat drumul la fluturi. Sunt aproape peste tot. Așează-te un pic undeva și zâmbește. Scrisoarea e aproape gata. Mâine (duminică -n.r.) mamele o vor primi. Scrisoarea asta e doar pentru tine. De la noi. Ne-am semnat toți, așa cum am putut. Zâmbește, Flu! Infinitul ești tu !”, se arată în scrisoarea scrisă de colegi și postată pe site-ul Antenei 3 pe data de 5 martie a.c.
    Iuliana Gătej s-a stins din viață la numai 30 de ani, într-un cumplit accident petrecut pe DN 2 E85, în apropiere de comuna Dumbrăveni. Era seara de Ajun și Iuliana se grăbea spre casă pentru a fi în sânul familiei. Nu a mai ajuns. Iuliana a pierdut controlul asupra mașinii, a ajuns pe sensul opus, a retezat un copac de pe marginea drumului și apoi s-a răsturnat în vie. Iuliana a murit pe loc, nemaiapucând să-și vadă familia în Ajun de Crăciun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?