Liceul Ioan Slavici din Panciu va fi inaugurat mâine. „Este cel mai modern din județul Vrancea și chiar din Moldova“

1
2538


Primăria Orașului Panciu va inaugura, mâine, Liceul Ioan Slavici, reabilitat și dotat în cadrul proiectul „EDU PANCIU – Proiect pentru extinderea, dotarea și reabilitare Liceului «Ioan Slavici»”. Investiția, în valoare totală de 30.494.077,94 lei, a fost cofinanțată de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională. „EDU PANCIU reprezintă cel mai important proiect cu finanțare europeană implementat și finalizat de Primărie. Datorită acestuia, au fost construite două corpuri de clădiri noi, cu 16 laboratoare de specialitate, o sală multimedia destinată cursurilor interactive care utilizează tehnici moderne de predare și un teren de sport modern, cu gazon sintetic, unde se vor putea desfășura, în cele mai bune condiții, orele de educație fizică, precum și meciuri de fotbal, handbal sau tenis de câmp. La toate acestea se adaugă un observator astronomic, singurul din județul Vrancea, precum și Muzeul «Ioan Slavici»”, a declarat primarul Iulian Nica.
    Printre obiectivele urmărite de proiect se numără sporirea calității și atractivității procesului educațional în cadrul Liceului Teoretic „Ioan Slavici”, pentru a răspunde cerințelor europene în domeniul educației și formării, prin modernizarea infrastructurii și dotărilor; asigurarea bazei materiale necesare aplicării tehnicilor moderne de predare-învățare; sporirea accesului la informare și cunoaștere prin dezvoltarea competențelor și alfabetizarea digitală a elevilor; pregătirea pentru inserția pe piața muncii prin dezvoltarea competențelor cheie ale elevilor identificate în cadrul obiectivelor strategice europene în domeniul educației și formării profesionale.
    Datorită aceleiași investiții s-au reabilitat și rețelele exterioare de utilități, precum și dotarea camerei centralei, lucrări imperios necesare pentru asigurarea confortului elevilor și desfășurarea orelor de curs în condiții optime. „Beneficiarii direcți ai proiectului EDU PANCIU sunt cei peste 600 de elevi ai Liceului «Ioan Slavici», inclusiv cei aparținând grupurilor de populație dezavantajate, respectiv 272 de elevi din mediul rural. Aceștia vor avea ocazia să învețe în cel mai modern liceu din județul Vrancea și chiar din Moldova, un liceu cu dotări de ultimă generație, la standarde europene. EDU PANCIU reprezintă nu numai un vis împlinit pentru elevi și profesori, cI și o promisiune concretizată de către Primăria Orașului Panciu, pentru care învățământul a fost, este și va fi un domeniu prioritar. Investind în educația copiilor noștri nu facem altceva decât să investim în viitorul lor și al comunității noastre, deoarece avem nevoie de oameni bine pregătiți care să continue, peste ani, munca începută de noi”, a precizat primarul Iulian Nica.
    În cadrul acestui proiect, Liceul Teoretic „Ioan Slavici” a fost dotat cu 16 laboratoare de specialitate, respectiv două laboratoare de matematică și câte unul pentru limba română, limbi moderne, informatică, biologie, chimie, fizică, științe economice, contabilitate, fizică-chimie, științe socio-umane, istorie, geografie și astronomie (cameră telescop). În cadrul aceluiași proiect au fost achiziționate și dotările aferente laboratoarelor și sălii multimedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here