Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Hoț prins de un polițist vigilent, înainte să fie reclamată spargerea


Cetățeanul vigilent, așa cum l-a numit Cristina Micu pe bărbatul care l-a observat pe hoțul ce a prădat boxa familiei sale, este polițist de meserie. Este vorba despre comisarul Ion Voicu, care lucrează la Biroul de Investigații Criminale de la Poliția Municipiului Focșani. Pentru că îl știa pe hoț dinainte și pentru că l-a văzut cu bagaje, polițistul l-a urmărit, deși nu exista nicio sesizare cu privire la spargere, timp în care și-a anunțat și colegii.
Comisarul Voicu se întorcea de la un alt caz, unde a făcut cercetarea la fața locului, și se îndrepta către casă, spune purtătorul de cuvânt al poliției. S-a oprit din drum și l-a urmărit pe bărbatul suspect. „În continuarea cercetărilor privindu-l pe bărbatul de 49 de ani, din municipiul Focșani, care la data de 22 februarie a.c. a fost depistat în flagrant în timp ce sustrăgea bunuri dintr-o boxă, acesta a fost prezentat Judecătoriei Focșani care a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile. De apreciat este faptul că domnul comisar de poliție Ion Voicu, prin prezență de spirit, dar și devotament față de instituție și față de cetățeni, l-a depistat în flagrant pe bărbatul de 49 de ani. În spiritul celor mai sus prezentate, menționăm faptul că polițistul, în noaptea de 21/22 februarie a.c., după ce a participat la o cercetare la fața locului în cazul unei infacțiuni de distrugere, cercetare finalizată în jurul orelor 02.30, în timp ce se deplasa către domiciliu, a observat un bărbat de 49 de ani, pe care l-a urmărit pe o distanță de aproximativ 1,5 km. Astfel, polițistul l-a depistat în flagrant și l-a reținut pe bărbatul care a pătruns prin efracție într-o boxă din municipiul Focșani, de unde a sustras mai multe bunuri în valoare de aproximativ 2.000 de lei. Bunurile sustrase au fost recuperate în totalitate și au fost predate persoanei vătămate. Totodată, polițistul a coordonat activitatea de cercetare la fața locului în cazul acestei infracțiuni de furt”, a transmis subcomisar Bogdan Toader de la biroul de presă al poliției.
    Nu este prima dată când polițistul nu rămâne indiferent la ceea ce se întâmplă în jurul său. În urmă cu doi ani, tot în timp ce se îndrepta spre casă, a reacționat atunci când a văzut doi tineri în timp ce încercau să pătrundă într-o societate comercială. A asigurat zona și și-a anunțat colegii, chiar dacă programul lui de lucru se terminase. „De apreciat mai este faptul că, același polițist, în noaptea de 31.12.2013/ 01.01.2014 s-a aflat în dispozitivul din municipiul Focșani, zona Piața Unirii, dispozitiv organizat în scopul prevenirii unor fapte penale și după terminarea programului, îndreptându-se spre casă, a observat doi tineri în timp ce intrau într-o societate comercială, după ce au forțat un geam cu tâmplărie termopan. Polițistul a asigurat zona de producere a faptei până la sosirea polițiștilor din cadrul structurii de ordine publică, cei doi tineri fiind depistați în flagrant și ulterior reținuți. Cei doi au sustras bunuri în valoare de aproximativ 1200 lei, bunuri care au fost recuperate în totalitate și predate persoanei vătămate”, a mai spus subcomisarul Toader.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?