Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Doi tineri, care s-au încăierat pentru o fată, trimiși în judecată


Doi tineri, care în vara anului trecut au fost implicați într-un conflict, în zona Obor din Focșani, au fost trimiși în judecată. Unul dintre ei va fi judecat pentru tentativă la omor și conducere sub influența băuturilor alcoolice, iar celălalt pentru lovire sau alte violențe. 
Pentru tentativă la omor și conducere sub influența băuturilor alcoolice va fi judecat Daniel Dragoș B., de 23 de ani, din Focșani. Procurorii de la Tribunalul Vrancea au reținut în rechizitoriu că în noaptea de 23/24 august anul trecut, în timp ce se afla pe strada Vrancei din Focșani, băut fiind și sub stăpânirea unei puternice tulburări sau emoții determinate de faptul că persoana vătămată și alți tineri l-au înconjurat pe fratele său cu intenția de a-l agresa, s-a urcat la volanul unei autoutilitare și a acroșat trei persoane. Una a necesitat 70-80 de zile de îngrijiri medicale, o alta 2-3 zile, iar cea de-a treia a avut nevoie de 7-8 zile de îngrijiri medicale.
    Cel de-al doilea tânăr, Daniel Sorin S., are 21 de ani, este din Răstoaca și va fi judecat pentru lovire sau alte violențe. Despre el, procurorii spun că, în aceeași noapte, a lovit o persoană vătămată, mai exact pe fratele geamăn al primului inculpat, și l-ar fi împins pe asfalt. În rechizitoriu se arată că victima a avut nevoie de 7-8 zile de îngrijiri medicale.
    Primul inculpat a recunoscut, spunând că nu a fost cu intenție. A afirmat că a vrut doar să-i sperie pe cei care i-au înconjurat fratele. Cel de-al doilea inculpat nu a recunoscut comiterea faptei. Tânărul despre care anchetatorii spun că a fost lovit de Daniel Sorin se constituie parte civilă cu suma de 3.500 lei, cheltuieli pentru îngrijiri medicale și 5.000 euro daune morale.
    Odată cu trimiterea în judecată, s-a verificat și măsura preventivă în cazul celui trimis în judecat pentru tentativă la omor. El se află în arest la domiciliu, după ce inițial a fost arestat preventiv.  „(…) constată legală și temeinică măsura preventivă a arestului la domiciliu privind pe inculpatul Beșleagă Daniel Dragoș, măsură pe care o menține, cu același conținut privind obligațiile stabilite prin Încheierea din 16.10.2015 pronunțată de Tribunalul Vrancea. Fixează termen pentru o nouă verificare – 09.03.2016, cu citarea inculpatului Beșleagă Daniel Dragoș și încunoștiințarea apărătorului ales al acestuia. (…)”, au hotărât magistrații de la Tribunalul Vrancea.

S-au încăierat din cauza unei fete

    Totul a pornit de la un telefon dat unei fete. Mai exact, fratele geamăn al celui trimis în judecată pentru tentativă la omor era în oraș cu mai multe persoane, când a sunat-o pe prietena celui judecat pentru loviri sau alte violențe. De aici a pornit o discuție între cei doi, cel de-al doilea inculpat mergând pe strada Vrancei să rezolve problema. Fiecare dintre ei și-au sunat frații și de aici s-a ajuns la un adevărat scandal.
    La momentul respectiv, reporterii „Monitorul de Vrancea” au discutat atât cu fratele și mama tânărului judecat pentru tentativă la omor, cât și cu cel trimis în judecată pentru loviri sau alte violențe. „Băiatul era acasă când l-a sunat fratele (cel trimis în judecată pentru tentativă la omor – n.r.) să se ducă să-l ia acasă pentru că băuse și nu vroia să conducă. Băiatul s-a dus și când a ajuns acolo s-a dat după un colț să-și facă nevoile. La un moment dat s-a trezit cu două mașini lângă el, care au oprit și din care au coborât mai multe persoane, care au început să-l lovească. L-au lovit pe el pentru că au crezut că este fratele lui, l-au confundat. Totul s-a întâmplat după ce cei cu care era băiatul meu au sunat o fată să o întrebe dacă nu iese afară. Apoi ei au sunat iar, au întrebat unde sunt și au venit acolo. Băiatul când a văzut că îl lovesc pe fratesu s-a speriat și a vrut să-l salveze. El a zis că pornește mașina ca să-i sperie și să-l lase pe frate în pace. L-a lovit pe unul din greșeală, nu cu intenție”, ne-a spus mama tânărului arestat acum la domiciliu.
    Pe de altă parte, Daniel Sorin S., care a fost rănit grav în urma acelui incident, a povestit că a fost sunat să meargă să se bată, dar el nu a lovit pe nimeni. „Cel care a dat cu mașina peste mine m-a sunat să mă duc să ne batem. Când am ajuns, ei erau în mașină, iar fratele despre care s-a spus că l-aș fi bătut era în mijlocul drumului. Fără să realizez, șoferul a venit și a dat cu mașina peste mine. M-a călcat de trei ori, pe cap, corp, mâini, picioare și a vrut să mai treacă peste mine și a patra oară, dar m-a tras fratele meu și atunci a fost și el lovit. Dacă nu spun eu adevărul, cred că nu eram eu cel desfigurat acum. Băiatul care m-a lovit cu mașina are o problemă cu mine și familia mea. Mi-a mai lovit și un văr acum ceva timp. Avea ciudă pe mine. Fratele șoferului nu a fost bătut de nimeni, ci a fost lovit cu mașina de cel arestat. Atunci când a dat prima dată cu mașina peste mine, l-a lovit și pe el. S-a văzut pe camere tot ce a făcut și nu este accident, ci a fost cu intenție”, ne-a declarat atunci Daniel Sorin S..
    Toată scena a fost surprinsă de camerele de supraveghere din zonă și, potrivit informațiilor primite de la anchetatori, tânărul arestat atunci ar fi efectuat mai multe manevre cu mașina, aspect care indică faptul că ar fi fost vorba despre intenție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?