Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

ALDE pregăteşte candidaţii pentru alegerile locale


PSD și ALDE vor stabili strategiile electorale pentru fiecare localitate după ce au semnat protocolul de colaborare politică și electorală pentru alegerile locale din acest an. Președintele biroului municipal Focșani a ALDE, Lucian Vulpe, a prezentat, vineri, prevederile principale ale protocolui dar și deciziile luate la nivelul filialei județene. Urmează ca în birourile executive locale ale partidului să fie stabiliți candidații și ulterior va fi aleasă cea mai bună variantă pentru ca la alegerile locale din iunie să fie obținute cele mai bune rezultate electorale pentru PSD și ALDE. Vor fi formate majorități în consiliile locale și Consiliul Județean în vederea stabilirii unei guvernări locale eficiente și stabile, în interesul cetățenilor. „Se va da șansa celui mai bun să meargă mai departe. Atât timp cât există un protocol de colaborare și nu o alianță, putem alege oricare dintre variantele care ne avantajează pentru consiliul local respectiv, iar candidatul cu șansele cele mai mari să fie susținut de către noi. Nu vom face niciun fel de alianță cu PMP”, a spus președintele ALDE Focșani, Lucian Vulpe.
    Ulterior, după alegerile locale, PSD și ALDE vor stabili condițiile de realizare a unei alianțe electorale pentru alegerile parlamentare din 2016.
Reprezentanții ALDE au precizat că actualul sistem electoral în două tururi ar fi mai convenabil pentru partidele mici însă nu pot fi schimbate regulile jocului în funcție de interesele de moment ale unui partid sau altul. „Dacă s-ar fi adoptat o Ordonanță de Guvern, cu 2-3 luni înainte de desfășurarea alegerilor care să prevadă organizarea acestora în două tururi, practic s-ar crea un precedent periculos, în care un partid care în mod clar are capacitatea de a strânge guvernul cu ușa să schimbe regulile cum vrea el, în funcție de cum stă în sondaje”, au spus reprezentanții ALDE.
    Lucian Vulpe a criticat și modul în care a fost revizuit Codul Fiscal, în special capitolul referitor la taxele și impozitele locale. Potrivit Codului fiscal, impozitarea va fi diferită pentru imobile cu destinație de rezidență, alta pentru clădirea nerezidențială. Impozitarea în funcție de destinație naște un haos birocratic, o creștere a impozitării, prin marjele foarte largi în ceea ce privește stabilirea impozitelor de la o localitate la alta și creșterea de ansamblu a impozitelor. „Obiectivele noastre sunt să nu existe diferențe în funcție de natura proprietății sau de destinația imobilului, să există o realistă așezare a valorii fiscale, a valorii de impunere”, precizează ALDE. Lucian Vulpe a arătat că, de exemplu, la emiterea de către Primărie a certificatului fiscal pentru un spațiu care urmează să fie vândut trebuie plătit impozitul până la sfârșitul anului, deși proprietarul nu mai beneficiază de acel bun din momentul vânzării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?