Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Oprișan le-a cerut primarilor să se comporte civilizat în campania electorală. Cele mai mari probleme, la Ciorăști și Urechești


Președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România și al Consilliului Județean Vrancea, Marian Oprișan le-a cerut primarilor de comune să se comporte civilizat la alegerile locale care vor avea loc în acest an. Întâlnirea cu edilii comunelor vrâncene a avut loc la adunarea generală a filialei Vrancea a Asociației Comunelor din România (ACoR), organizată la Green Garden Odobești.
    Adunarea a început cu un moment de reculegere în memoria celor doi edili care au decedat anul trecut, Dumitru Robu de la Gologanu și Fănică Ciobotaru de la Vizantea Livezi. Au fost prezenți prefectul Nicușor Halici, comisarul șef Tomiță Păvăloiu de la IPJ Vrancea, directorul din cadrul Ministerului Agriculturii, Vasile Carnariu, directorul Direcției Agricole, Ticu Constandache, directorul APIA Vrancea, Octavian Vieru, directorul SGA, Cătălin Popescu.
    Șeful administrației județene a vorbit despre problemele care sunt în două comunități locale, Ciorăști și Urechești, dar și despre acuzațiile lansate la diferite întâlniri politice sau adunări publice. Marian Oprișan i-a avertizat pe primari că orice acuzații care îi vor fi aduse de adversarii politici vor trebui să fie susținute cu argumente. „Suntem într-un an electoral și, indiferent de partidele pe care le reprezentăm, vă dau un singur sfat. Vă rog să vă comportați civilizat… Când câte un coleg primar mă mai face nemernic pe la adunări de partid sau pe la adunările publice, îi spun doar atât. Să se gândească să o facă pe bază de argumente. Dacă nu o face pe bază de argumente vă spun că, de la achitarea mea în 18 decembrie 2015, nu mai accept, nici din partea vreunui coleg, nici din partea vreunui politician, nici din partea vreunui jurnalist ca numele meu să fie terfelit pe chestiuni care au durat și așa prea mult. Zece ani mi se pare de netolerat”, a spus Marian Oprișan.

Drumul județean de la Urechești, reabilitat cu fonduri europene

    Șeful administrației județene a spus că primarul de la Urechești a dezinformat opinia publică referitor la microbuzul școlar de care avea nevoie localitatea. Primarul nu a cerut acest microbuz, iar acest lucru, a spus Oprișan, poate fi dovedit cu actele din registratura Consiliului Județean. Acestea arată că solicitarea nu a fost transmisă către administrația județeană până la momentul în care au fost făcute declarațiile publice. „Vă arăt registratura. Vorbesc pe înscrisuri, nu pe vrăjeală. Să vă țineți în echilibru abordarea dumneavoastră. Nu m-au preocupat afacerile dumneavoastră de la E85 și nici nu mă preocupă”, i-a spus primarului, președintele Consiliului Județean.
    Marian Oprișan a prezentat și situația drumului județean 205B, care trece prin Urechești. Acest drum, a cărui reabilitare va costa circa 48 milioane lei, este propus pentru finanțare printr-un proiect european. „Drumul județean de la Urechești nu trece doar prin comuna dumneavoastră. Trece prin mai multe comune. Acest drum, complet, care trece prin mai multe localități ale județului, a fost prins în Programul Operațional Regional 2014-2020. Când Ministerul Dezvoltării Regionale și Guvernul României vor da drumul la proceduri, atunci drumul acela va deveni o realitate”, a spus președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.
    Referitor la situația de la Ciorăști, primarul localității riscă să suporte rigorile legii penale pentru refuzul de a aplica legile europene. „Îi atrag atenția, în plenul Asociației Comunelor, primarului de la Ciorăști că își expune cetățenii comunei într-o serie de probleme în care se va bloca și până la penal, neavând ce să facă, va trebui să suporte rigorile legii penale pentru refuzurile repetate. Sunt legi europene, legi ale statului român pe care nu îl pun eu să le respecte. Legea în sine trebuie respectată. Dacă nu va respecta legea să nu îi auzim pe resortisanții politici ai partidului din care face parte că l-am supus unor abuzuri din partea administrației publice județene sau din partea administrației publice centrale reprezentate de prefect”, a mai spus Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?