SMURD Vrancea împlinește 6 ani de la înființare. Anual, numărul intervențiilor este de ordinul miilor. Spre exemplu, în 2015, peste 4000 de oameni cu probleme de sănătate au primit îngrijiri medicale de la paramedici.
În urma acțiunilor la care au participat structurile SMURD, au fost asistate 4.345 persoane, din care 4.064 adulți și 281 copii. „Anul acesta, la data de 5 februarie aniversăm 6 ani de când primele echipaje SMURD au început să execute misiuni pe teritoriul județului Vrancea. Primele echipaje de paramedici vrânceni au fost operaționalizate în cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani și Secției de Pompieri Adjud la începutul lunii februarie 2010, iar după doi ani, Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare a devenit funcțional și în cadrul subunităților de pompieri din Vidra și Panciu. Ulterior, acest serviciu s-a dezvoltat, iar paramedicii beneficiază de ambulanțe cu accesorii de ultimă generație pentru a putea răspunde operativ și profesional solicitărilor de natură medicală primite prin intermediul numărului unic de urgență 112. Dispecerizarea apelurilor se realizează în sistem comun, de la dispeceratul ISU-SAJ aflat la sediul inspectoratului pentru situații de urgență, alocarea resurselor materiale și umane pentru intervenție fiind stabilită prin colaborarea reprezentanților celor două structuri. Activitatea echipajelor S.M.U.R.D. se desfășoară prin colaborarea dintre Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Anghel Saligny» al județului Vrancea și Unitatea de Primiri Urgențe – S.M.U.R.D. din cadrul Spitalului Județean de Urgență «Sf. Pantelimon» Focșani, sub coordonarea medicului șef, dr. Dana Mariana Dincă, și sprijinită de asistentul medical principal din cadrul ISU Vrancea”, au transmis reprezentanții ISU Vrancea.
Numărul intervențiilor echipajelor SMURD este în creștere de la un an la altul. Dacă în 2014 s-au înregistrat 3.890 intervenții propriu zise, în anul 2015 au fost 4.134. Acestora li s-au adăugat anul trecut 40 de intervenții la descarcerare, 25 intervenții la asistența persoanelor, 25 intervenții la incendii, precum și alte misiuni pentru ajutarea persoanelor aflate în pericol. Conform datelor centralizate la nivelul ISU Vrancea, cele mai multe intervenții SMURD au fost în localitățile: Focșani – 1.127, Adjud – 385, Vidra – 190, Păunești – 163, Panciu – 135, Homocea – 132, Pufești – 119 și Ruginești – 109. „Eficiența și profesionalismul au caracterizat misiunile paramedicilor vrânceni de-a lungul celor șase ani de activitate, iar deviza «Cine salvează o viață salvează o lume întreagă» a călăuzit în permanență echipajele SMURD, fiind demonstrată în toată această perioadă de timp”, se arată într-un comunicat al ISU.