Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Patru investiţii în infrastructura locală din Gugeşti, finalizate anul acesta


Patru obiective de investiții vor fi finalizate în comuna Gugești anul acesta. Este vorba de proiectele de extindere a canalizării în sistem vacuumatic pentru satul Oreavu, modernizarea străzilor în zona Satu Nou și Cartierul Sinistrați, modernizarea străzilor în zona Satu Vechi și Centru, modernizarea și extinderea alimentării cu apă. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).
    Primarul comunei Gugești, Vasile Vatră, a declarat că toate obiectivele mai sus menționate vor fi finalizate anul acesta, stadiul de execuție al lucrărilor fiind unul înaintat. „La nivelul comunei avem în derulare patru obiective de investiții, aflate în stadii avansate de execuție. Practic mai avem de asfaltat trei străzi cu o lungime totală de 1,5 kilometri în Cartierul sinistraților, iar în zona Centru mai sunt de asfaltat aproximativ 2 kilometri de străzi. La sistemul de canalizare în sistem vacuumatic pentru satul Oreavu mai avem de montat stația de vacuum și racordarea la sistemul electric, iar la sistemul de alimentare cu apă mai avem de montat un rezervor și sistemul de automatizare. Asigur locuitorii comunei că toate aceste investiții vor fi finalizate anul acesta”, a precizat primarul Vasile Vatră.
    Valoarea totală a celor patru investiții este de peste 8 milioane de lei, din care: Modernizare străzi în zona Satu Nou și Cartierul Sinistrați, comuna Gugești – 1.923.223,45 lei; Extindere dezvoltare si automatizare sistem alimentare cu apă – 2.346.750,00 lei; Extindere canalizare în sistem vacuumatic sat Oreavu, comuna Gugești – 1.053.493,15 lei; Modernizare străzi în zona Satu Vechi și Centru, comuna Gugești – 2.893.170,59 lei. „Sunt proiecte foarte importante pentru comunitate și care vizează dezvoltarea infrastructurii din mediul rural așa cum ar trebui să se întâmple în toate satele românește. Practic există o directivă a Uniunii Europene care cere ca în fiecare localitate să existe apă, canalizare și drumuri moderne”, a mai spus primarul comunei Gugești, Vasile Vatră.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?