Ediția: Marți 25 iunie 2024. Nr. 6656
Ediția: Marți 25 iunie 2024. Nr. 6656

VIDEO : Eric Clapton, condamnat pentru coperta albumului „Layla”


Legendarul chitarist britanic Eric Clapton a fost condamnat, joi, la Paris, să plătească 15.000 de euro familiei pictorului Emile Frandsen pentru „denaturarea” unui tablou folosit pe coperta albumului „Layla” din 1970, relatează AFP. La reclamația familiei pictorului francez de origine daneză, decedat în 1969, Tribunalul din Paris i-a imputat lui Eric Clapton felul în care a folosit acest tablou la lansarea unui opus de colecție, în 2011, pentru a marca 40 de ani de la înregistrarea discului cu grupul Derek and the Dominos, potrivit deciziei justiției, consultată de AFP.

Pentru acest opus aniversar, chitaristul și casa sa de discuri, Polydor, nu s-au mulțumit doar să reproducă pictura „Tânără fată cu buchet”, așa cum apărea ea pe coperta inițială, ci au prezentat opera în format tridimensional, în cadrul unui „pop-up” (colaj cu elemente tridimensionale, n.red.), denaturând astfel opera lui Emile Frandsen, după cum a subliniat tribunalul.
Tabloul a fost donat lui Eric Clapton în vara anului 1970 de către fiul pictorului, care i-a găzduit pe Derek and the Dominos la Valbonne (sud-est). Clapton și trupa sa au folosit acest tablou pentru ilustrarea albumului „Layla și Other Assorted Love Songs”, lansat câteva luni mai târziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?