Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

GALERIE FOTO :Incendiu în bucătărie din cauza unei candele. Proprietara apartamentului se uita la televizor


Panică, aseară, printre locatarii unui bloc de pe Bulevardul Unirii din Focșani, după ce bucătăria vecinei de la parter s-a aprins. Femeia a lăsat o candelă aprinsă, pe care a așezat-o pe un prosop, după care a plecat să se uite la televizor. La un moment dat prosopul s-a aprins și a început să se simtă miros de fum atât în bloc, cât și pe stradă.
Când a văzut că arde prosopul, proprietara a sunat la 112. Pentru că incendiul s-a anunțat într-un bloc de locuințe, la fața locului au plecat două autospeciale de lucru cu apă și spumă, autospeciala de descarcerare, dar și o ambulanță de la SAJ. Pompierilor li s-a dat adresa greșită, după cum ne-au spus, așa că s-au oprit peste drum de blocul în care era de fapt incendiul. Au aflat ulterior adresa corectă, așa că s-au dus într-un suflet în blocul din care ieșea fumul. Au intrat în apartament și au stins repede flăcările, astfel că nu a ars decât candela și un suport pentru vase, după cum a declarat femeia în a cărei bucătărie au intervenit pompierii. „Nu știu cum s-a întâmplat, eu mă uitam la  televizor și am simțit fum. Am intrat în bucătărie și am văzut că a luat foc suportul pentru vase, de la candelă. Aveam și niște șervețele pe el, că sunt foarte răcită, dar nu știu cum s-au putut aprinde… M-am speriat foarte tare și am chemat pompierii. Mă bucur că nu a fost mai rău…”, a spus proprietara apartamentului în care s-a produs incendiul.
Cadrele medicale au evaluat starea de sănătate a femeii, mai ales că s-a speriat atunci când a simțit mirosul de fum și când a constatat ca venea chiar din bucătăria ei. Nu a fost nevoie ca ea să fie transportată la spital. „S-a anunțat la dispeceratul comun izbucnirea unui incendiu la un apartament situat la parterul unui bloc de pe Bulevardul Unirii nr. 4. S-au deplasat la fața locului 3 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autospecială pentru descarcerare. În momentul sosirii la fața locului s-a constatat că a ars un prosop pe care proprietara îl avea în bucătărie și pe care în timpul incendiului l-a transferat în baie. Nu au fost înregistrate alte pagube, iar în urma verificărilor s-a stabilit că, cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza unui foc deschis în spații închise”, ne-a declarat căpitan Cristina Duță, de la ISU Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?