Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

GALERIE FOTO :Acțiune în premieră: After School Club Focșani a oferit un weekend de neuitat pentru 30 de copii necăjiți din toate colțurile județului!


Treizeci de copilași din mai multe localități ale Vrancei, ce fac parte din familii cu posibilități materiale extrem de reduse, au petrecut un weekend de vis, oferit de After School Club Focșani! Inițiativa acestei acțiuni, ce reprezintă efectiv o premieră pentru urbea noastră, a fost a Andreei Prescură, cea care a înființat și conduce acest Club. „Haideți să facem bucurii pentru copiii care se bucură mai rar decât copiii noștri…… Nu este greu să facem un copil fericit! Acest grup are menirea de a face minuni mici pentru copii… lucruri banale pentru noi, uimitoare pentru ei!”, a lansat Andreea apelul ei pe Facebook. 

Iar de aici până la înfăptuirea minunilor pentru pitici nu a mai fost decât un pas! Ei i s-au alăturat alți focșăneni cu inimă mare și drag de copii și astfel, 30 de prichindei cu vârste între 5 și 12 ani s-au distrat pe cinste timp de două zile, așa cum n-au crezut că li se va putea întâmpla vreodată! Atât de mult le-a plăcut încât ieri au mărturisit că nu vor să plece, sau dacă totuși trebuie, și-ar dori să revină la After School Club Focșani în fiecare zi! Și iată cum, cu un strop de bunăvoință garnisită cu dragoste, asortată cu multă, multă omenie și garnisită cu un strop de generozitate de la fiecare, 30 de copilași nevinovați au aflat că există și o altfel de copilărie! O copilărie lipsită de griji și lipsuri, o copilărie plină de lumină, culoare și veselie!
    Totul a început sâmbătă dimineață, când copiii au început să sosească rând pe rând, aduși de oameni care au aflat despre sărăcia în care trăiesc și care au dorit să le ofere această mare bucurie. Indiferent că a fost vorba de Tîrîtu, Poiana Cristei, Jariștea, Bordeasca, Nămoloasa, Reghiu, Cotești, Focșani, Măicănești, Pietroasa, Garoafa sau Bălești, focșănenii ce le-au pus la cale această bucurie au sosit acasă la copii și, cu acordul scris al părinților acestora, i-au suit în mașini și i-au adus la Focșani, la sediul After School Club, fiecare pe cheltuiala lui. 

E lesne de imaginat cam ce reacție au avut cei mici în momentul în care au pășit în sediul clubului! Culorile vii, picturile de pe pereți, mobilierul, jucăriile, spațiul deschis și prietenos i-au transpus instantaneu într-o lume de basm, o lume în care, fără îndoială, n-au mai avut ocazia să intre până acum și în care fiecare dintre ei au devenit personaje principale! Evident, s-au acomodat imediat și, după masa de prânz, au avut parte de prima surpriză: vizita lui Micky Mouse și a partenerei sale, Minnie. „Ana Pușcălău împreună cu un prieten de-al său au oferit voluntar momentul de animație și s-au jucat cu copiii. Apoi au avut parte de o mini-discotecă oferită de Florin Ghimbu după care a urmat cina, cu pizza. Și, pentru că sâmbătă a fost ziua de naștere a unei fetițe și a unui băiețel, le-am organizat petrecere cu tort, lumânări, artificii, cu toții le-am cântat «La mulți ani» și a fost un moment foarte frumos, un moment special”, a spus Andreea Prescură. 
    Seara de sâmbătă nu s-a încheiat însă aici. Îmbrăcați în pijamale noi, fetițele în roz și băieții în bleu sau verde, încălțați în papuceii primiți la sosire, cei treizeci de copilași s-au adunat în sala unde, pe un ecran, le-a fost proiectat un film.
    Momentul pregătirii pentru somn a fost și el unul plin de veselie. Fiecare fetiță și băiețel s-au spălat pe dinți, și-au făcut toaleta de seară și apoi s-au băgat în pătucurile lor cu așternuturi calde și primitoare. Într-un dormitor fetele, în celălalt băieții și între ei Andreea. Evident, stingerea nu s-a dat ca la armată, iar chicotelile, râsetele și glumele s-au auzit până târziu în noapte, când totuși, moș Ene s-a hotărât să vină pe la gene…

Duminică, o nouă zi de bucurie!

    Deși știau că ziua de duminică este cea din urmă petrecută în After School Club Focșani, cei 30 de copii nu și-au pierdut veselia. După toaleta de dimineață și micul dejun s-au pus iar pe joacă, pe ascultat muzică, pe desenat, pe dansat, pe povestit și pe privit filme. Dintre toți, doar câțiva, numărați pe degetele unei mâini, au avut posibilitatea să plece într-o excursie sau într-o tabără, restul fiind la prima experiență de acest fel. „A fost frumos tare aici! N-am mai avut niciodată așa petrecere!”, a spus Vasilica, o fetiță de 11 ani, din Golești, care trăiește într-o familie cu șapte frați. „N-am fost niciodată într-o tabără, nici în excursie. Eu stau la Tîrîtu, Cristi m-a adus aici. Tot el mă duce înapoi. Îmi place mult aici, aș vrea să mai vin!”, a spus și Lăcrămioara, o copilă de clasa a treia. „Eu aș vrea să vin în fiecare zi! Aici este așa de frumooooos! Eu am șase ani și sunt în clasa 0, dar aș vrea să vin aici!”, a spus și Elena, care a avut șansa să petreacă la After School Club Focșani împreună cu încă doi frați. Ea a povestit că locuiesc cu toții în Bordeasca și acasă mai au încă două surori și un frate. Și de aceeași părere au fost toți copiii, personaje principale ale acestui weekend de vis! 

Și toate acestea au fost posibile datorită oamenilor care n-au ezitat o clipă să răspundă apelului Andreei, să intre în grupul format de ea pe Facebook. Fiecare a contribuit atât cât a putut, cu scopul suprem de a aduce bucurie în sufletele a 30 de copilași mai puțin norocoși! „Au fost multe persoane care au răspuns apelului nostru și au donat diverse sume de bani cu care le-am cumpărat tuturor copiilor lenjerie, ciorapi, pijămăluțe, papucei, pastă și periuțe de dinți și altele, așa încât să se simtă cât mai bine. Toate acestea le rămân lor, pleacă cu ele acasă. Cofetăria Monique a donat tortul și dulciuri, noi le-am asigurat mâncarea, spațiul și în felul acesta, împreună am reușit să aducem «Bucurie pentru copii», să facem această acțiune căreia îi vor urma și altele. Am format acest grup ca să ne facem încălzirea… Urmează să înființăm o asociație în care sunt bineveniți toți cei care vor să facă «lucruri banale» pentru cei mici. Până atunci vrem să aducem bucurie copiilor în orice mod și fel posibil. Vă așteptăm propunerile! Mulțumesc tuturor în numele copiilor! Gestul vostru a însemnat enorm pentru ei, dar și pentru mine…”, a dorit să transmită Andreea Prescură.
    Pe pagina de Facebook „Bucurie pentru copii” veți putea vedea nu doar fotografii, ci și două filmulețe care vorbesc de la sine despre cât de mult și mai ales ce a însemnat pentru cei 30 de prichindei acest sfârșit de săptămână! Un weekend de vis, născut din generozitate, solidaritate și omenie!

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?