Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

ATENȚIE, părinți! Zeci de elevi își pierd timpul prin baruri și cafenele, chiulind de la ore


Polițiștii de proximitate și jandarmii au verificat, joi, 37 de baruri și cafenele situate în apropierea unităților de învățământ, în cadrul unei acțiuni ce a avut drept scop prevenirea actelor de violență în care ar putea fi implicați elevii, dar și prevenirea absenteismului școlar.
    Numărul elevilor găsiți în baruri și cafenele în timpul orelor de curs a fost foarte mare, mai exact 73, după cum spun polițiștii. Oamenii legii le-au luat datele de identificare și vor face informări către reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, pentru a fi luate măsuri. „Având în vedere apropierea vacanței intersemestriale pentru elevii din învățământul preuniversitar, cât și faptul că din verificările efectuate se constată o tendință de creștere a numărului de elevi care absentează de la cursuri la nivelul județului Vrancea, există riscul ca acest fenomen să conducă la înregistarea unor evenimente negative, în care pot fi implicați elevii. În baza acestor considerente și conform dispozițiilor Planului Național Comun de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar, la data de 28.01.2016, între orele 10.00-13.00, pe raza localităților urbane s-au organizat acțiuni pentru prevenirea unor acte de violență în zona unităților de învățământ, precum și a combaterii absenteismului școlar. Echipele formate din polițiști de proximitate și jandarmi au mers și au verificat un număr de 37 baruri și cafenele, fiind depistați absetând de la cursuri 73 elevi, din care 70 numai în municipiul Focșani. Aceștia au fost identificați și urmează să fie întocmite informări către unitățile școlare de unde provin și Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea pentru a fi luate măsurile disciplinare prevăzute de regulamentele școlare”, se arată într-o informare a poliției vrâncene.
    Nu doar pe elevi i-a vizat acțiunea, ci și pe barmanii și administratorii barurilor și cafenelelor din vecinătatea școlilor. Acestora li s-a amintit că nu au voie să le vândă băuturi alcoolice copiilor. În caz contrar riscă să fie sancționați cu amenzi cuprinse între 100 și 500 lei. De altfel, polițiștii au și aplicat două sancțiuni în acest sens. Oamenii legii spun că activitățile pe această linie vor fi continuate și în semestrul II al anului școlar în curs, polițiștii de proximitate urmând să se deplaseze la unitățile de învățământ aflate în responsabilitate, unde vor organiza întâlniri cu elevii, pentru a discuta cu aceștia despre prevenirea violenței în școli și a absenteismului școlar.
    Tot joi, au fost organizate și 9 activități educativ preventive la unitățile de învățământ preuniversitar, având ca subiect de discuție absenteismul școlar, consumul de băuturi alcoolice de către minori și violența în școli.

14 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?