Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Fosta judecătoare Topor mai are de așteptat până să fie liberată condiționat


Procurorii DNA nu au fost de acord cu decizia magistraților de la Judecătoria Bacău de liberare condiționată a fostei judecătoare Anișoara Topor, așa că au făcut contestație. Astfel, fosta judecătoare va mai rămâne după gratii cel puțin pe parcursul lunii februarie și în prima săptămână din martie. Primul termen al contestației, care se va judeca la Tribunalul Bacău, a fost stabilit pentru data de 8 martie.
Pe data de 11 ianuarie, magistrații de la Judecătoria Bacău i-au admis fostei judecătoare cererea de liberare condiționată, dar soluția nu a fost definitivă, ci cu drept de contestație în termen de trei zile de la comunicare.
    Fosta judecătoare de la Judecătoria Focșani Anișoara Topor a fost condamnată definitiv de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție la 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare la începutul lunii iulie a anului 2014. Tot atunci, fratele ei, Aurel Lăduncă, a fost condamnat la 3 ani de închisoare. Imediat ce mandatul a ajuns la IPJ Vrancea, Anișoara Topor a mers singură la poliție, fără să aștepte ca oamenii legii să meargă la ea acasă pentru a pune mandatul în executare. 
Pe data de 8 decembrie 2011 procurorii anticorupție au descins în casa judecătoarei și în urma percheziției domicilare, aceasta a fost reținută. Procurorii au propus instanței de judecată arestarea preventivă, care a fost admisă, judecătoarea fiind pusă în libertate în februarie 2013, după nenumărate cereri. Apoi, judecătoarea și fratele său, Aurel Lăduncă, au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție. Magistratul a fost acuzat de luare de mită și trafic de influență, în timp ce fratele de complicitate.
În rechizitoriu se arăta că Anișoara Topor ar fi primit de la un om de afaceri, din Golești, 80.000 de lei și 700 de euro pentru a da soluții favorabile într-un dosar în care acesta revendica 13 hectare de teren. Banii ar fi ajuns la magistrat prin intermediul fratelui său. La momentul respectiv, s-a vorbit inclusiv despre faptul că Topor l-ar fi trimis pe denunțător să ia bani de la cămătari pentru a-i da ei. În ceea ce-l privește pe Aurel Lăduncă, în rechizitoriu se arată că acesta i-a transmis judecătoarei banii și ar fi primit 3.800 de euro pentru renovarea unui acoperiș al unei case de vacanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?