Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Modul de organizare a examenului de Rezidențiat ar putea fi schimbat



Structura concursului de intrare în rezidențiat ar urma să fie schimbată. Ministrul Sănătății Patriciu Achimaș-Cadariu a anunțat că intenționează să modifice examenul de rezidențiat, astfel încât toți candidații să poată alege un post în sistemul medical românesc. Schimbarea va fi posibilă prin organizarea unui concurs de intrare în rezidențiat la nivel național, ale cărui rezultate să ilustreze un clasament valabil pe toată țara.
Schimbarea modului de organizare a rezidențiatului ar urma să contribuie la corectarea deficitului de personal medical din spitale, clinici și centre specializate.
„Ultimul concurs s-a desfășurat în anumite condiții, după anumite reguli, pe care nu le putem schimba retroactiv. Am început discuțiile legat de rezidențiat și ceea ce ne dorim este ca medicii noștri să poată profesa, să poată rămâne în România și să aibă și condițiile în care să rămână. Åžtiu că sunt deziderate frumoase și pot să sune doar frumos. Ce ne gândim este varianta unui rezidențiat național care să se desfășoare în mai multe centre, dar care să ofere un clasament în funcție de care cât mai mulți, dacă nu toți cei care participă, să poată să-și aleagă un post. Ne dorim, în același timp, medici de bună calitate. Examenul acesta sigur că va avea și logica unui filtru”, a declarat, în presa centrală, ministrul Patriciu Achimaș-Cadariu. 
În prezent, concursul de intrare în rezidențiat se organizează la nivelul celor șase centre medicale universitare: București, Cluj, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara. Candidații care obțin punctaje de promovare își pot alege dintre posturile regionale centralizate de centrul în care își dau examenul. În acest an, examenul de Rezidențiat va avea loc pe 20 noiembrie pentru domeniile medicină, medicină dentară și farmacie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?