Ediția: Miercuri 5 iunie 2024. Nr. 6642
Ediția: Miercuri 5 iunie 2024. Nr. 6642

Elevii de la Colegiul Mincu vor să fie electroniști de succes


Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Focșani a lansat proiectul educațional „Pentru a fi electroniști de succes!”. Acesta aparține domeniului tehnic și are ca scop creșterea gradului de inserție al viitorilor absolvenți de la profilul electronică și automatizări, pe piața muncii. Durata proiectului este de 6 luni, din decembrie 2015 până în mai 2016, și se va desfășura alternativ, la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” și la agenții economici implicați, respectiv SC Vef SA Focșani și SC Ivas SRL Focșani.
Conform datelor prezentate de dascălii de la această unitate de învățământ, proiectul a apărut din necesitatea reducerii diferențelor care există între aspirațiile fanteziste pe care le au elevii în timpul anilor de studiu și realitatea din momentul angajării. De aceea, proiectul urmărește formarea unor competențe și aptitudini în rândul elevilor, care să faciliteze accederea la postul dorit. Grupul țintă îl reprezintă elevii claselor a XI-a B și a XII-a B de la acest colegiu. Ei au fost prezenți la această activitate împreună cu coordonatorii proiectului și conducerea liceului, pentru a se informa în legătură cu activitățile la care vor participa în lunile următoare.
Pe toată perioada derulării proiectului se va face monitorizarea și evaluarea acestuia prin mijloace specifice, precum și diseminarea rezultatelor. Coordonatorii proiectului sunt profesorii Paul Tămăslăcaru și Cezarina Nicodei. „Ne propunem continuarea parteneriatelor și în anul școlar următor, pentru susținerea unor stagii de practică, lansarea de noi proiecte și implicarea mai multor cadre didactice și parteneri”, au transmis cei doi coordonatori ai proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?