Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

„Europenele“ din Ungaria, ultima şansă pentru Olimpiadă a lui Alin Moldoveanu


Sportul care a dat României primul campion olimpic la ediția Londra 2012 a Jocurilor oferă ultima șansă de calificare sportivilor europeni, la Campionatul European de tir, 10 metri, programat în perioada 23 – 27 februarie, la Gyor (Ungaria). Focșăneanul Alin Moldoveanu, campionul în exercițiu la pușcă cu aer comprimat, 10 m, poate obține biletele pentru a treia ediție consecutive a Jocurilor Olimpice. Sportivul antrenat de Marin Olimpiu și Sorin Babii a terminat de fiecare data în top 5 la Jocurile Olimpice (locul 4 la Beijing și locul 1 la Londra).
Președintele Federației Române de Tir sportiv, Sorin Babii consideră că Alin Moldoveanu a fost marcat de presiunea pe care a resimțit-o după câștigarea medaliei de aur la Jocurile Olimpice din 2012. „Calificarea la Rio era un obiectiv al pregătirii lui. Faptul că nu a reușit să îl îndeplinească nu ține neapărat numai de el, fiindcă nu se duce singur la concurs, trage și ia calificarea. Sigur, eu nu mă așteptam ca această calificare a lui să fie chiar atât de dificilă. Însă mai știu din proprie experiență că nu e ușor pentru un campion olimpic en titre să confirme și să își întărească poziția. El a devenit conștient că după Londra cerințele față de el sunt mult mai mari și că toată lumea așteaptă. Åži cu siguranță a fost marcat de presiunea asta. Ar fi fost bine ca aceste rezultate bune ale lui să fi apărut în concursurile de obiectiv. Pentru că Alin dacă ar fi avut rezultatul de la Munchen la Qabala, cu două luni mai târziu, atunci ar fi avut calificarea rezolvată”, a explicat oficialul FRTS.
Alin Moldoveanu, campion olimpic la Londra 2012 în proba de pușcă aer comprimat 10 metri, s-a calificat în finala concursului de Cupă Mondială de la Munchen cu un nou record național (628,7 puncte), dar a încheiat ultimul act pe locul 8, ratând calificarea la JO. Ulterior, el a mai ratat încă o șansă de a obține participarea la Rio 2016 la etapa de Cupă Mondială de la Qabala, unde a obținut doar locul 15 (625,4 puncte). Nici la Jocurile Europene de la Baku. Alin Moldoveanu nu a reușit un rezultat pozitiv, clasându-se pe poziția a 22-a (621,4 puncte) și ratând calificarea în finală. De asemenea, la Campionatele Europene de tir sportiv de la Arnhem el ocupat locul 21 (621,5 puncte).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?