Ediția: Sâmbătă 21 septembrie 2024 Nr. 6719
Ediția: Sâmbătă 21 septembrie 2024 Nr. 6719

OPT persoane rănite în ȘAPTE accidente de circulație produse în weekend pe șoselele din județ


Opt persoane, între ele și un copil de 6 ani, au fost rănite în accidentele de circulație produse sâmbătă și duminică pe șoselele din județ. Patru dintre victime au fost pietoni, celelalte șoferi sau pasageri în mașinile implicate în accidente. Accidentele au avut drept cauze traversările neregulamentare, neacordarea de prioritate, neatenția în conducere, dar și efectuarea unor manevre fără o asigurare temeinică.

    Opt persoane au fost rănite în șapte accidente de circulație produse în zilele de sâmbătă și duminică pe șoselele din județ. Jumătate dintre victime sunt pietoni. Astfel, unul dintre accidentele a cărui victimă a fost un pieton s-a produs sâmbătă, la ora 10.20, pe strada Gării din Focșani. O femeie de 60 de ani, din Vînători, a ajuns la spital cu răni grave după ce o mașină a dat peste ea pe trecerea de pietoni. „La data de 26 decembrie a.c., orele 10.20, pe strada Gării din municipiul Focșani, un bărbat, de 44 ani, în timp ce conducea un autoturism a surprins și accidentat grav o femeie, de 60 ani, din comuna Vînători, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc marcat și semnalizat corespunzător. În cauză a fost întocmit dosar penal”, au transmis polițiștii.
    În aceeași zi, la ora 12.20, un alt accident s-a produs pe strada Aleea Căminului din Focșani. Un copil de 6 ani a fost lovit de o mașină, în timp ce traversa strada în fugă și prin loc nepermis. Din fericire, copilul nu a suferit răni grave. „La data de 26 decembrie a.c., ora 12.20, un bărbat, de 37 ani, din municipiul Focșani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Căminului, a accidentat ușor un minor în vârstă de 6 ani, care se angajase în traversarea străzii în fugă, prin loc nepermis și fără să se asigure. Conducătorul auto nu se afla sub influența băuturilor alcoolice. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului”, au adăugat oamenii legii.

O femeie și un bărbat pietoni, băuți

    În seara aceleiași zile a mai fost un accident pe strada Republicii, tot pe trecerea de pietoni. O șoferiță de 28 de ani din Focșani a dat cu mașina peste o femeie, care traversa strada regulamentar. Șoferița nu era băută, după cum spun polițiștii, în timp ce victimei i-a ieșit o alcoolemie de 0,21 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. „La data de 26 decembrie a.c., ora 19.20, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la faptul că o tânără, de 28 ani, din municipiul Focșani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Republicii din localitate, a acroșat o femeie, de 57 ani, care se afla în traversarea străzii pe marcajul pietonal. În urma producerii accidentului a rezultat avarierea autoturismului și vătămarea corporală ușoară a femeii. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, în timp ce pentru pieton aparatul a indicat o concentrație de  0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului”, transmit polițiștii.
    O zi mai târziu, la Vidra, un șofer din Valea Sării a dat cu mașina peste un bărbat de 58 de ani, care a traversat strada prin loc nepermis. Pietonul avea o alcoolemie de 1,36 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. „La data de 27 decembrie a.c., pe DN 2D, în comuna Vidra, un bărbat, de 47 ani, din comuna Valea Sării, în timp ce conducea un autoturism, a accidentat și rănit ușor un bărbat, de 58 ani, din localitate, care pe fondul consumului de alcool (1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat), a traversat strada prin loc nepermis și fără să se asigure. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului”, mai spun polițiștii.

Mașină proiectată în stâlp, două persoane rănite

    Duminică dimineață, un alt accident s-a produs la Cotești. O șoferiță de 27 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers și a ajuns cu mașina într-un gard din tablă, ce împrejmuia o curte de pe sensul opus. În urma accidentului au rezultat pagube materiale, iar șoferița a fost rănită. „La data de 27 decembrie a.c., orele 04.00, o femeie, de 27 ani, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 205 R, din directia Cotești-centru către Focșani, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un gard din tablă, situat pe sensul opus. În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a femeii. În cauză a fost întocmit dosar penal”, au mai precizat oamenii legii.
    Tot pe 27 decembrie, la Mărășești, o femeie din Bacău a întors mașina fără să se asigure, moment în care autoturismul său a fost lovit de un altul care circula regulamentar și era condus de un bărbat, tot din Bacău. În urma accidentului, un bărbat din mașina femeii care nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de întoarcere, a fost rănit. „La data de 27 decembrie a.c. orele 17.10, pe DN2 E85, în localitatea Mărășești, o femeie, de 32 ani, din comuna Solonț, județul Bacău, în timp ce conducea un autoturism pe banda I a sensului de mers Focșani-Adjud, a efectuat manevra de întoarcere fără să se asigure și a fost acroșată de un autoturism condus de un bărbat, de 47 ani, din municipiul Onești, județul Bacău, care circula în aceeași direcție, pe banda a II-a de mers. În urma producerii accidentului a rezultat rănirea ușoară a unui bărbat, de 39 ani, din comuna Ghimeș-Făget, județul Bacău, pasager în primul autoturism. În cauză a fost întocmit dosar penal”, au mai arătat polițiștii.
    În seara aceleiași zile, la ora 18.00, pe strada Republicii din municipiul Adjud, un bărbat, de 59 ani, din municipiul Ploiești, județul Prahova, în timp ce conducea un autoturism, a schimbat banda de mers fără să se asigure și a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de un bărbat, de 38 ani, din comuna Ghimpați, județul Giurgiu. În urma impactului, mașina condusă de bărbatul din Giurgiu a fost proiectată într-un stâlp de iluminat public de pe marginea drumului. Două femei, pasagere în mașina care s-a oprit în stâlp, au fost rănite. Victimele au 35 și 18 ani. „În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cecetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului”, au mai spus oamenii legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?