Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Cum va fi vremea de REVELION. Prognoza ANM


Vremea se va răci în următoarele două săptămâni (28 decembrie 2015 – 10 ianuarie 2016) și va deveni mai rece decât în mod normal în perioada 31 decembrie – 3 ianuarie urmând ca, după această dată, probabilitatea de apariție a precipitațiilor să fie ridicată, relevă prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), publicată luni.
    În Moldova, în prima zi a intervalului de prognoză vremea va fi deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii decembrie, cu valori medii ale maximelor diurne de până la 11 grade și ale minimelor nocturne de 2…3 grade. Din 29 decembrie regimul termic va marca o scădere accentuată, astfel încât se va ajunge la temperaturi maxime de—6…-5 grade și minime de—12…-10 grade, în medie. După data de 4 ianuarie este posibilă o încălzire treptată a vremii, spre valori în jurul mediilor multianuale, respectiv maxime în medie de—2….0 grade și minime în jurul a—6 grade Celsius. Precipitații slabe cantitativ, sub formă de ninsoare, se vor semnala în noaptea de luni spre marți (28/29 decembrie) și în cursul zilei de marți (29 decembrie). Probabilitatea pentru precipitații, predominant ninsori, va fi în creștere după data de 4 ianuarie.
    La munte, răcirea va fi semnificativă în tot spațiul montan, iar vremea va deveni geroasă. În perioada 30 decembrie — 03 ianuarie, media valorilor maxime va fi de—12…-10 grade, iar a celor minime, în cele mai reci nopți, va coborî spre—20 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză este estimată o creștere de temperatură, spre valori diurne, în medie, de—4…-3 grade și minime de aproximativ—8 grade. În prima săptămână de prognoză, doar pe arii restrânse vor fi ninsori slabe, cu precădere în Carpații Orientali și Meridionali. Ulterior va crește probabilitatea pentru ninsori, îndeosebi în jurul datei de 5 ianuarie.
    Estimările meteo sunt realizate de ANM, pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?