Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Avalanșă de bolnavi la Spitalul Județean, de Crăciun


Personalul medico-sanitar de la Unitatea de Primire Urgențe (UPU), din cadrul Spitalului Județean de Urgență Focșani, care a asigurat garda în perioada Crăciunului, nu a avut o clipă de răgaz. În zilele de Crăciun, medicii de la UPU au avut de tratat pacienți cu afecțiuni digestive cauzate de consumul excesiv de alcool și alimente, victime ale accidentelor rutiere și ale agresiunilor.
    Potrivit informațiilor oferite de către medicii de la UPU Focșani, de pe 24 decembrie, până pe 26 decembrie inclusiv, la UPU au ajuns aproximativ 350 de pacienți. Astfel, dacă în ziua de Ajun au ajuns la UPU 105 pacienți, în prima zi au ajuns 118 pacienți, iar a treia zi 114 pacienți.
     Medicul șef al UPU, dr. Dana Dincă, ne-a precizat că în aceste zile au ajuns pacienți cu afecțiuni digestive, pacienți care au băut peste măsură, victime ale agresiunilor și accidentelor rutiere, dar și pacienți cu afecțiuni cardiace, vasculare și respiratorii. „Zilele Crăciunului au fost aglomerate pentru medicii de la UPU, așa cum se întâmplă, în general, de sărbători. Numărul solicitărilor a fost ușor crescut față de o perioadă normală, cu 10%. Afecțiunile cu care s-au prezentat pacienții au fost obișinuite pentru serviciul de urgență, predominante sezonului cu febră, afecțiuni pulmonare, afecțiuni cardiace, afecțiuni vasculare, dar și depresii. Au ajuns și pacienți cu afecțiuni digestive cauzate de excesul alimentar, dar și agresiuni cauzate pe fondul consumului excesiv de alcool”, ne-a declarat medicul Dana Dincă. De asemenea, în zilele de Crăciun au ajuns și victime ale accidentelor rutiere, 12 la număr, și 14 victime ale agresiunilor.

Solicitările la Ambulanță au crescut cu 20%

    Și cadrele medicale din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea au muncit la foc continuu în cele trei zile de Crăciun. Numărul solicitărilor în aceste zile a crescut cu 20% față de o perioadă normală. Managerul SAJ, medicul Vitalie Bețișor ne-a declarat că ambulanțele au fost solicitate cel mai mult pentru afecțiuni digestive. „Dacă în mod normal aveam 100-120 de solicitări pe zi, acum am avut peste 150 pe zi. Pot spune că numărul solicitărilor a crescut cu 20%. Pe locul I au fost afecțiunile digestive, apoi sindromul febril și virozele, mai ales la copii, apoi am avut agresiunile, cauzate de consumul excesiv de alcool, dar și afecțiunile cardiovasculare și femeile însărcinate”, ne-a spus medicul Bețișor. În această perioadă, pentru a face față numărului mare de pacienți, numărul angajaților care muncesc la UPU și SAJ a fost suplimentat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?