Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615
Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615

SLI Vrancea cere trimiterea Corpului de Control la Liceul Pedagogic


Fosta directoare a Liceului Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani, Natașa Simion, este în continuare în concediu medical. Potrivit unor surse, cadrele didactice ale liceului nu știu nimic momentan despre starea acesteia și nici când va reveni la serviciu pentru a preda cheile de la birou și ștampila, astfel încât noul director, Felicia Panaite, să poată prelua oficial atribuțiile. Unde se află în prezent Natașa Simion nu știe nimeni. Unii profesori spun că ar fi fost internată în Spitalul Județean. Reprezentanții Spitalului Județean spun însă că numele acesteia nu apare în sistemul informatic privind internările.
Acum, atmosfera din incinta Liceului Pedagogic este relaxată. În cursul zilei de ieri, la liceu s-au întrunit Consiliul Profesoral și Consiliul de Administrație, în cadrul cărora s-a discutat despre noul plan de școlarizare, întrucât cel vechi nu respecta toți pașii legislativi.
    Reamintim că fosta directorare a Pedagogicului, Natașa Simion, s-a îmbolnăvit subit săptămâna trecută, în noaptea de miercuri spre joi, după ce a fost demisă din funcția de director, în locul său fiind numită profesoara Felicia Panaite. Dat fiind că fosta directoare este în concediu medical, noua directoare nu poate intra în atribuții. Felicia Panaite nu poate semna momentan niciun act în numele instituției, de această problemă ocupându-se temporar directorul adjunct, Marius Măciucă.

Control la Liceul Pedagogic

    Sindicatul Liber din Învățământ (SLI) Vrancea a înaintat un dosar la Ministerul Educației și Cercetării Științifice în care sunt incluse toate plângerile semnalate de profesorii de la Liceul Pedagogic „Spiru Haret”. Potrivit unor surse, SLI Vrancea cere trimiterea Corpului de Control la liceu, să verifice situația și să analizeze plângerile, iar membrii Corpului să nu fie cei care au mai fost anterior și să nu aibă legătură cu soțul secretarei-șefe de la Pedagogic, Dorin Roșcan, care lucrează în minister. 

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?