Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Traficanți de droguri, obligați la muncă în folosul comunității. Unul dintre ei ar putea avea grijă de statuia lui Suvorov


Patru tineri, între care fiul și nora unei polițiste din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, au fost condamnați la închisoare cu suspendare sub supraveghere într-un dosar de trafic și consum de droguri. Decizia nu este definitivă. Dacă sunt nemulțumiți, inculpații pot face apel, care se va judeca la Curtea de Apel Galați.
    Unul dintre inculpați este Emanuel Hogea. El a primit trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. „(…) aplică inculpatului pedeapsa de 2 ani și 8 luni închisoare la care adaugă un spor de 1/3 din pedeapsa de 1 an închisoare și dispune ca inculpatul să execute pedeapsa de 3 ani închisoare și 1 an interzicerea drepturilor (…) achită pe inculpatul Hogea Emanuel pentru infracțiunea de constituirea unui grup infracțional (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata termenului de 3 ani (…)”, se arată în soluția instanței.
    Pe durata termenului de supraveghere, el trebuie să se prezinte la Serviciul de probațiune, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor de existență. De asemenea, instanța i-a mai impus să frecventeze programe de reintegrare socială derulate de Serviciul de probațiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate și a mai fost obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunității pentru o perioadă de 100 de zile. Va trebui să facă asta la școala sau primăria din comuna Cîmpineanca.

Fiul polițistei, închisoare cu suspendare

    Un alt inculpat este Simon – Alin Neagu, fiul polițistei. A primit 3 ani închisoare și 1 an interzicerea drepturilor. A fost achitat pentru constituire a unui grup infracțional. Tânărul trebuie să respecte aceleași reguli ca și Hogea. „(…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata termenului de 3 ani. (…) obligă pe inculpatul Neagu Simon Alin să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pentru o perioadă de 100 de zile. (…) indică Biserica «Sf. Nicolae» din comuna Golești, județul Vrancea, sau Åžcoala Gimnazială cu Clasele I – VIII din comuna Golești, unde urmează a se executa obligația stabilită (…)”, se arată în soluția instanței.
    În dosar a fost condamnat și Bogdan Croitoru, care a primit aceeași pedeapsă. „(…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata termenului de 3 ani. (…) obligă pe inculpatul Croitoru Bogdan să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pentru o perioadă de 100 de zile. (…) indică Parohia din satul Dumbrăveni, județul Vrancea, sau Monumentul Suvorov Casa Memorială Al.I. Vlahuță din localitatea Dumbrăveni, unde urmează a se executa obligația stabilită”, a decis instanța în cazul său.

Nora polițistei, pedeapsă mai mică

    Ionelia Vasilica Neagu, nora polițistei, a primit o pedeapsă mai mică. Ea a fost condamnată la 2 ani închisoare la care s-a adăugat un spor de 1/3 din pedeapsa de 1 an închisoare. Instanța a dispus ca inculpata să execute 2 ani și 4 luni închisoare și 1 an interzicerea drepturilor. Și în cazul ei s-a dispus suspendarea sub supraveghere. 
Totodată, i s-a impus să frecventeze programe de reintegrare socială derulate de Serviciul de probațiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate. „(…) obligă pe inculpata Neagu Ionelia Vasilica să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pentru o perioadă de 60 de zile. (…) indică Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Vrancea sau Primăria Municipiului Focșani, județul Vrancea, unde urmează a se executa obligația stabilită. Stabilește ca organ de supraveghere Serviciul de Probațiune Vrancea (…)”, a stabilit instanța în cazul tinerei.

Droguri și bani, confiscați de la inculpați

    Instanța le-a confiscat inculpaților bani, droguri și alte bunuri. Astfel, de la Hogea s-a confiscat suma de 477 lei, 100 euro, telefoane mobile, un pachet foițe OCB, minicântar electronic de culoare argintie, 301,92 euro cont și 12.200 lei. De asemenea, s-a dispus restituirea către inculpat a unui autoturism Mercedes Benz, o cheie de autoturism, o tabletă Samsung și hârtii cu înscrisuri olografice ridicate la percheziție. De la Croitoru s-a dispus confiscarea a 90 pliculețe foiță transparentă, minicântar electronic, telefoane mobile și 2.500 lei. Totodată, s-a dispus restituirea unei agende.
    În dosar a mai fost trimis în judecată și un al cincilea tânăr, dar în cazul lui s-a făcut disjungere. Noul dosar a avut termen ieri, cauza fiind amânată.

Trimiși în judecată în septembrie

    Inculpații au fost trimiși în judecată în septembrie. Ei au fost acuzați de anchetatori că au constituit un grup infracțional organizat, în scopul traficului și consumului ilicit de droguri, substanțe pe care le aduceau din Italia și le vindeau în București și Vrancea.
    Inculpații au fost arestați după ce locuințele le-au fost percheziționate de polițiștii de la SCCO, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT Vrancea. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?