Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

ULTIMA ORĂ! PERCHEZIŢII la magazinul Zizi Mall din Focșani


Percheziții la această oră la magazinul Zizi Mall din Focșani. Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Municipiului București, Bogdan Ghebaur, sunt vizate magazinele din întreaga țară ale acestui brand. Informațiile inițiale de la autorități făceau referire la magazinele chinezești, dar acestea au fost infirmate. La acest moment, magazinul Zizi Mall din Focșani este închis, pe ușă fiind lipită o hârtie pe care scrie inventar.
Conform unui comunicat al Poliției Române, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, desfășoară o acțiune complexă cu 205 percheziții domiciliare pe raza mun. București și a județelor Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Suceava,Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vrancea, fiind vizate mai multe persoane și societăți comerciale bănuite de evaziune fiscală.
Din probatoriul administrat au rezultat indicii temeinice că, în perioada 01.01.2014 – 31.10.2015, reprezentanții legali ai unor societăți comerciale cu sediul în mun. București și jud. Ilfov și puncte de lucru deschise în mai multe județe din țară, s-au sustras de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, fie prin omisiunea înregistrării contabile și declarării fiscale a tuturor veniturilor încasate în urma comercializării de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, precum și prin înregistrarea contabilă și declararea fiscală a unor achiziții ce nu reflectă operațiuni reale.
În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un număr de 75 persoane, fiind puse în aplicare mai multe mandate de aducere, audierile urmând a fi efectuate la sediul D.G.P.M.B. Prejudiciul total adus bugetului de stat este în valoare de aproximativ 6.000.000 lei.
Activitățile au fost sprijinite de A.N.A.F. – Direcția Generală Antifraudă, inspectorii fiscali din cadrul acestei instituții participând alături de organele de cercetare penală la efectuarea perchezițiilor și a controalelor fiscale la punctele de lucru aparținând societăților comerciale implicate în activitățile evazioniste. Întreaga acțiune beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații și Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor București, din cadrul I.G.P.R.
Acțiune se înscrie în planul de măsuri al M.A.I. pentru asigurarea unui climat de liniște publică în perioada sărbătorilor de iarnă, protecția cetățeanului față de practicile comerciale ilicite și însănătoșirea mediului de afaceri.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?