Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

GALERIE FOTO : Ansamblul Chindia, premiul I pentru autenticitatea costumelor populare


Ansamblul folcloric Chindia al Åžcolii Gimnaziale Jitia a obținut premiul I la Festivalul Concurs Interjudețean de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Cununița satului”. Manifestarea culturală a avut loc la finele săptămânii trecute, la Căminul Cultural din Liești, județul Galați. 
La festival au participat, conform organizatorilor, nouă ansambluri folclorice din județele Vaslui, Brăila, Vrancea, Bacău și Galați. Vrancea a fost reprezentată de Ansamblul Folcloric „Chindia” din Jitia, condus de Petruța Lalu și susținut de directorul Åžcolii Gimnaziale Jitia, profesorul Gabriel Lalu, și de primarul localității Ion Gheorghiță. Portul, cântecul, datinile și obiceiurile de iarnă specifice zonei Văii Rîmnicului au fost puse în scenă de micuții ansamblului, grupa juniori.
Ansamblul „Chindia” a obținut premiul I, definitorie fiind autenticitatea portului popular, copiii purtând obiecte vestimentare foarte vechi, moștenite de la bunici și străbunici.
Datinile și obiceiurile de iarnă reprezentate de ansamblu au fost susținute și de preotul paroh George Drogeanu, copiii făcând parte și din corul bisericesc. „Copiii Ansamblului Chindia, elevi ai Åžcolii Gimnaziale Jitia, au reprezentat cu mândrie localitatea la Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă de la Liești, județul Galați, unde au obținut premiul I! Bravo copii, mult succes în continuare! Felicitări gazdelor, mulțumiri d-nei Lalu Petruța, pentru dăruirea și munca depusă formării acestor lăstari de oameni! Totodată mulțumesc și părinților care sunt alături de copii și cred în calitatea procesului instructiv-educativ oferit de școala noastră!”, a scris pe pagina personală de Facebook primarul localității Jitia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?