Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Vrâncean căutat de autoritățile germane pentru extorcare


Un bărbat de 30 de ani, din județul Vrancea, pe numele căruia autoritățile germane au emis mandat de arestare, a fost prins la Baia Mare. Ciprian Dănuț Popa  este bănuit de anchetatorii germani de săvârșirea infracțiunilor de șantaj, extorcare și furt.
    Bărbatul se află acum în arestul poliției și urmează să fie extrădat în Germania. „La data de 3 decembrie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș au depistat, în Baia Mare, un bărbat, de 30 de ani, din Vrancea, care era urmărit internațional. Pe numele acestuia, autoritățile judiciare germane au emis un mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj, extorcare sub formă de furt și furt în formă agravată. Pentru depistarea celui în cauză, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române. Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, care a emis pe numele său ordonanță de reținere pentru 24 ore, urmând să fie prezentat instanței pentru dispunerea măsurilor legale. Până la definitivarea procedurilor de predare către autoritățile din Germania, cel în cauză a fost introdus în Arestul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române.
    Vineri, magistrații Curții de Apel Cluj au dispus arestarea vrânceanului pentru 30 de zile. Decizia este definitivă. „Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj cu privire la executarea mandatului european de arestare emis de autoritățile judiciare din Germania, față de persoana solicitată P C D, în consecință: dispune luarea măsurii arestării persoanei solicitate P C D pe o durată de 30 zile, începând cu data de 5 decembrie 2015, ora 01.00 până 04 ianuarie 2016, ora 01.00, în vederea predării. Dispune emiterea mandatului de arestare față de persoana solicitată P C D. Constată că persoana solicitată P C D a fost de acord cu predarea și că nu a renunțat la regula specialității, dispune predarea persoanei solicitate P C D către autoritățile judiciare din Germania. Constată că persoana solicitată P C D a fost reținută pe o durată de 24 de ore începând cu data de 04 decembrie 2015, ora 01:00, până la data de 05 decembrie 2015, ora 01:00. (…). Definitivă. Pronunțată în ședința publică din data de 4 decembrie 2015, în prezența persoanei solicitate”, se arată în decizia instanței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?