Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

INCONŞTIENŢĂ! FALS ACCIDENT la ieşirea din Boloteşti, anunţat la 112


Un accident de circulație care s-a dovedit a fi inexistent a fost anunțat aseară prin 112. Conform apelului, evenimentul rutier s-ar fi produs pe DN 2 D, la ieșirea din comuna Bolotești, către Focșani, și exista posibilitatea ca o persoană să fie încarcerată, după cum s-a sesizat.
    Din acest motiv, către locul indicat au plecat pe lângă poliție și trei echipaje din cadrul ISU Vrancea, respective o autospecială de lucru cu apă și spumă, descarcerarea și un echipaj SMURD. Ajunse la locul indicat, forțele de intervenție nu au găsit nici urmă de mașină sau mașini bușite și nici vreo victimă, semn că apelul a fost unul fals. Din acest motiv, echipajele de intervenție au făcut cale întoarsă. Atât reprezentanții ISU cât și cei ai poliției ne-au confirmat aseară că accidentul a fost anunțat, dar că sesizarea nu s-a confirmat. Cel mai probabil cineva a vrut să facă o glumă, care nu poate fi altfel decât una foarte proastă. Asta pentru că atâtea forțe au fost puse de drumuri degeaba, iar în acest timp cineva chiar ar fi putut avea o urgență reală. Dacă ar fi fost așa, intervenția ar fi fost una cu întârziere.
„S-a primit un apel în jurul orei 17.30 prin care se anunța producerea unui accident rutier pe DN 2D, la ieșirea din Bolotești către Focșani, în urma căruia este posibil ca o persoană să fi rămas încarcerată. Către locul indicat s-au deplasat imediat trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, respective o autospecială de lucru cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD. În momentul sosirii forțelor de intervenție la locul indicat s-a constatat că situația de urgență anunțată prin 112 nu se confirmă, nefiind identificate aspectele sesizate telefonic”, ne-a precizat căpitan Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.
Nu este pentru prima dată când persoane inconștiente se joacă cu numărul unic de urgență. O situație prezentată de STS în urmă cu ceva timp indica faptul că numărul apelurilor false este mult mai marre decât al celor reale, la nivelul județului. Conform statisticii de atunci, din aproape 100.000 de apeluri la 112 primite într-un an, peste 70% au fost false. În ultima perioadă numărul apelurilor false este în scădere, dar totuși, mai sunt persoane care fac glume proaste. De meționat că astfel de acțiuni se sancționează, lucru care i s-ar putea întâmpla și bărbatului care a sunat aseară, pentru că bărbat era, și care părea a fi într-un bar.
    Numărul unic pentru apeluri de urgență 112 trebuie folosit doar atunci cand este necesară intervenția agențiilor specializate de urgență, pentru asigurarea asistenței imediate în situații în care este periclitată viața, integritatea ori sănătatea cetățeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul.

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?