Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Tone de cereale și furaje mistuite de flăcări


Pompierii focșăneni au intervenit luni seara penstru stingerea a două incendii la Hângulești, în comuna Vulturu, și la Golești. Primul incendiu s-a anunțat la Hângulești, la ora 18.30. Focul, care a fost pus intenționat, a mistuit 1400 baloți (lucernă și fâneață) și aproximativ 10 tone coceni porumb.
    La cinci minute după primul apel, s-a primit un altul, care anunța producerea unui incendiu la Golești. „Imediat s-au deplasat la fața locului două echipaje cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, intervenția desfășurându-se în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate. În urma incendiului, au ars adăpostul de animale, construit pe o suprafață de aproximativ 140 mp, cca. 2500 baloți plante furajere depozitate în podul grajdului, 10 tone cereale (grâu și porumb), cherestea și lemne de foc. De asemenea, în urma incendiului a fost afectată și o cameră de locuit anexată adăpostului de animale, precum și bunurile de uz casnic amplasate în interior. Din fericire, proprietarul a reușit să evacueze animalele care erau adăpostite în grajd imediat după izbucnirea flăcărilor. În urma verificărilor efectuate la fața locului s-a constatat că evenimentul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui coș de fum deteriorat”, a transmis căpitan Cristina Duță, de la ISU Vrancea.
    Tot luni, pirotehniștii au efectuat o misiune de asanare a teritoriului de muniția rămasă neexplodată în urma conflictelor armate. Astfel, în urma unui apel primit prin intermediul numărului unic de urgență 112, echipa pirotehnică s-a deplasat în localitatea Garoafa, pentru a ridica un proiectil exploziv calibru 152 mm și 6 cartușe infanterie de calibru 7,92 mm. Acesta au fost descoperite de un cetățean pe un câmp în apropierea locuinței sale. Elementele de muniție neexplodate au fost ridicate și transportate în condiții de siguranță la depozitul special amenajat pentru a fi distruse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?