Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Alexandros Silivestru, care a câștigat Olimpiada Internațională a Elenismului, premiat de Guvern


La Guvernul României va avea loc, astăzi, festivitatea de premiere a elevilor care au obținut rezultate deosebite la olimpiadele și concursurile școlare internaționale, ce au avut loc în acest an. 99 de elevi din întreaga țară vor fi prezenți, începând cu ora 12:00, la sediul Guvernului pentru a fi răsplătiți pentru munca depusă.
    Printre cei 99 de elevi, spre mândria vrâncenilor, se află și un elev de la Liceul Teoretic „Emil Botta” din Adjud. Este vorba de Alexandros Silivestru, tânărul care a obținut, în septembrie, premiul I la Olimpiada Internațională a Elenismului. Coordonat de profesoara Ionela Anghelina, Alexandros reprezintă mândria unității de învățământ, dar și a județului. În Vrancea nu există o comunitate minoritară elenă, dar limba neogreacă este predată ca disciplină opțională, de doi ani, după programe școlare aprobate de Ministerul Educației și Cercetății Științifice (MECS), în două unități de învățământ: Liceul Teoretic „Emil Botta” din Adjud și Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani.
    Conform unui ordin al MECS, pentru „recompensarea elevilor premiați la Olimpiada Internațională a Elenismului, valorile premiilor acordate de MECS sunt: premiul I – 4.440 lei, premiul II – 3.785 lei, premiul III – 2.945 lei și mențiune – 2.550 lei”. Alexandros a obținut premiul I, așadar va primi suma de 4.440 lei. Conform aceluiași ordin, „pentru profesorul care a pregătit elevul, se acordă un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii săi premiați”. Prin urmare, și profesoara Ionela Anghelina va primi aceeași sumă.
    Ministerul Educației va acorda și burse de merit olimpicilor internaționali care au câștigat medalii, burse cu o valoare cuprinsă între 525 și 1.050 lei. Pentru premiul I sau medalie de aur, bursa este de 1.050 lei, așadar tânărul vrâncean se va bucura de încă o recompensă, pe care o merită din plin.
Lista elevilor premiați de Guvern AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?