Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Program de împădurire la Panciu


Voluntarii vor planta în orașul vrâncean Panciu, pe o parcelă de 0,4 hectare, 2000 de puieți de salcâm. Activitatea va avea loc sâmbătă, 14 noiembrie, și are drept scop diminuarea dezechilibrului generat de defrișările masive din ultimii ani. „Alături de ONG-ul local Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Focul Viu Focșani și Primăria Panciu, vom strânge cât mai mulți voluntari pentru acțiunea din 14 noiembrie. Ne dorim să avem alături și companiile locale, care să sprijine cu angajații lor, astfel încât, Vrancea să dea dovadă de județ unit în această cauză, pe harta împăduririlor naționale. Jandarmeria Vrancea se va alătura acestei cauze”, a declarat Iulian Berbece, coordonator județean Vrancea.
    Acțiunea este inițiată de Asociația EcoAssist din București, împreună cu cinci organizații non-guvernamentale de protecția mediului din România și are drept partener instituțional principal Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Inițiativa se află încă din anul 2003 sub auspiciile Înaltului Patronaj al Alteței Sale Regale, Principesa Margareta a României, fapt care atestă dedicarea și calitatea muncii tuturor membrilor și partenerilor implicați în inițiativă.
    Sub sloganul „Plantăm! Îngrijim! Împădurim!”, „Platăm fapte bune în România” este o inițiativă națională de împădurire pe bază de voluntariat. Se vor planta 1.000.000 de puieți într-o singură zi, în România.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?