Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Modificări în componenţa ATOP Vrancea


O delegație a Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Vrancea, condusă de vicepreședintele Consiliului Județean, Dragoș Bîrlădeanu, a participat la întâlnirea membrilor Adunării Generale a Asociației Naționale a Autorităților Teritoriale de Ordine Publică, care a avut loc la Sibiu, în perioada 29-31 octombrie 2015. Din delegație au mai făcut parte subprefectul Cristi  Misăilă și consilierii județeni Nicușor Blîndu și Dănuț Cristian.
    Una dintre principalele teme luate în discuție în cadrul ședinței a fost  modificarea/schimbarea statutului ANATOP prin primirea de noi membri. Prin Legea nr. 107/2015 s-a modificat și completat art. 17 din Legea nr. 218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române. Astfel, autoritatea teritorială de ordine publică este constituită din șeful Direcției generale de poliție a municipiului București sau al inspectoratului de poliție județean, un reprezentant al Corpului Național al Polițiștilor, subprefect, 6 consilieri desemnați de Consiliul General al Municipiului București, respectiv de consiliul județean, 3 reprezentanți ai comunității desemnați de primarul general al municipiului București, respectiv de președintele consiliului județean, șeful Direcției generale de jandarmi a municipiului București sau al inspectoratului județean, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Municipiului București sau șeful inspectoratului pentru situații de urgență județean și, după caz, șeful poliției locale din municipiul reședință de județ.
    În conformitate cu modificările aduse prin actul normativ mai sus precizat, se adaugă la componența actuală a ATOP Vrancea, colonel Indrieș Valentin Florin, șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea, colonelul Chiscop Flaviu – Dorel șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea și Gheorghe Ion, șef al Poliției Locale Focșani.
    Nu în ultimul rând s-a discutat despre tragicul eveniment care s-a produs în data de 31 octombrie 2015 în centrul Capitalei la Clubul Colectiv. „În aceste momente dureroase, noi, membrii Autorității Teritoriale de Ordine Publică Vrancea, ne exprimăm întreaga compasiune și solidaritate față de familiile celor afectați de această tragedie cu atât mai mult cu cât printre victime se află și un adolescent din Focșani, aflat în stare critică la Spitalul de Arși din Capitală. Suntem cu tot sufletul alături de familiile îndurerate și sperăm că instituțiile responsabile vor depune toate eforturile pentru ca efectele catastrofei să fie cât mai limitate”, se arată într-un comunicat remis presei de ATOP Vrancea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?