Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

GALERIE FOTO: Toamna în Cheile Tişiţei, un spectacol al culorilor


Pe drumul DN 2D Focșani – Tîrgu – Secuiesc, care despică Munții Carpați în două, fiind reabilitat recent, la cele mai înalte standarde de calitate, la kilometrul 74 de Focșani și la 2 kilometri de celebra Cascadă a Putnei, se află Rezervația Naturală Cheile Tișiței. Fauna de urși bruni, rîși, jderi, lupi, capre negre precum și flora destul de bogată: floare de colț, planta medicinală limba vecinei, măcrișiul iepurelui, brusturele negru, multe specii de brazi, pini, mesteceni formează atracția acestei rezervații.

    De la intrarea în rezervație și până la tunelul mare (267 metri lungime) se parcurge un relief când în pantă,  când plan în care treci câteva arcade de stânci unde la un moment dat ai stânca în dreapta, potecă, râu, stâncă în stânga, totul cu aspect de canion. Cel mai reprezentativ versant este muntele Tisaru, 1280 metri. Acest traseu este marcat cu triunghi roșu și poate fi străbătut numai cu piciorul, unde echipamentul trebuie să fie obligatoriu, de munte, specific anotimpului în care îl vizitați.
    Când am ajuns la ieșirea din Rezervație mi-am dat seama că sunt puțin obosit și înfometat. Timpul petrecut în rezervație a fost de mai bine de 10 ore, iar peisajele mirifice, de toamnă, m-au absorbit în totalitate omițând să mă odihnesc sau să mănânc .

    Echipamentul foto folosit a fost bătrânul meu NIKON D 80, însoțit de obiectivul NIKKOR 18+55 mm ED ll Afs și obiectivul SIGMA 90mm AF-D (folosit doar la câteva cadre) precum și de filtrele Cokin sistem P: ND 2,4,8; filtrul de polarizare circular a stat in permaneță pe obiectiv, valorile ISO și diafgramele au fost variate, în funcție de subiecte, și bineînțeles un trepied, de care nu ai cum să te lipsești. La editarea/developarea în softul de editare ACDsee Pro 9 am folosit doar corecții de bază. Recomand acest traseu în orice anotimp, dar cu precădere vara și la mijlocul toamnei.

                                    Adrian Teodorescu

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?