Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Primăria Odobeşti va construi 60 de locuinţe sociale


Primăria orașului Odobești va construi un ansamblu de locuințe sociale format din 60 de unități locative. Construcția ansamblului a fost scoasă la licitație pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Valoarea investiției este estimată la aproximativ 8,4 milioane de lei. Ansamblul de locuințe va fi construit în cartierul Mihai Sturza, str. Dimitrie Constantinescu. Obiectivul este inclus în Programul construcțiilor de locuințe sociale derulat conform Legii locuinței nr.114/1996. Fiecare bloc va fi format din demisol, parter, două etaje și mezanin. „În prezent, proiectul se află în faza de licitație a lucrărilor. Va fi declarată câștigătoare firma care va avea oferta cea mai bună în ceea ce privește raportul preț/calitate. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 8,4 milioane de lei. Lucrările vor începe în primăvara anului 2016”, a precizat primarul Daniel Nicolaș. În cadrul ansamblului de locuințe vor fi construite garsoniere, apartamente cu două și cu trei camere. Termenul de execuție este de 18 luni. Proiectul mai prevede realizarea de spații de parcare și locuri de joacă.
    Primarul Daniel Nicolaș a ținut să reamintească faptul că în perioada 2004-2015 s-au construit locuințe ANL – garsoniere și apartamente cu 2 camere, 4 blocuri cu 64 unități de locuit în cartierul Mihai Sturza, 3 blocuri cu 48 unități de locuit pe str. Smîrdan, locuințe  sociale, formate din  garsoniere și apartamente cu 2 camere, 3 blocuri cu 48 unități de locuit situat pe  str. Muncii, dar și 1 bloc cu 16 unități de locuit, situat pe str. Åžtefan cel Mare
    Primăria Orașul Odobești mai are în derulare un amplu proiect de reabilitare a străzilor din oraș. Este vorba de reabilitarea, asfaltarea și refacerea trotuarelor la 38 de străzi. Investiția se derulează prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).  „Practic avem două proiecte mari de infrastructură, de reabilitare stradală, prin care 38 de străzi vor fi asfaltate în următorii doi ani în orașul nostru”, a precizat primarul Daniel Nicolaș.  Valoarea estimată a contractului este de aproximativ 7,5 milioane de lei cu TVA. 
    Primarul Daniel Nicolaș a a arătat că acest proiect se va derula pe doi ani. „Lucrările de reabilitare și modernizare se vor întinde pe cel mult trei ani, dar cu siguranță aceste lucrări vor fi finalizate mult mai devreme, în doi ani de zile. Aceasta este ultima etapă a procesului de reabilitare a străzilor după ce, în prealabil, au fost realizate lucrări de alimentare cu apă și canalizare”, a spus primarul Daniel Nicolaș. Printre arterele cuprinse în acest proiect de modernizare a infrastructurii stradale se regăsesc străzile Smârdan, Nicolae Ioniță, Fundătura Åžt. O Iosif, Viitorului, Åžt. O. Iosif, Constantin Dobrogeanu-Gherea. Primarul Daniel Nicolaș a precizat că și acest proiect devine realitate tot cu sprijinul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, care a susținut toate investițiile ample derulate la nivelul orașului Odobești.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?