Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Împreună celebrăm diversitatea


       Una dintre cele mai mari activități sociale în sport a lansat în perioada 8-22 octombrie un parteneriat internațional care reunește sute de mii de oameni din întreaga Europă într-un mesaj împotriva discriminării și o celebrare a diversității. Elevii clasei a VI-a A, coordonați de prof. Marcela Ghiuță, s-au alăturat inițiativei în perioada 8-22 octombrie UEFA Champions League și Europa League, obiectivele potrivindu-se sloganului nostru, grupului de elevi la nivel local, comunității locale și fanilor fotbalului.
Școala Duiliu Zamfirescu Focșani este mândră să fie parte a campaniei Football People și a organizat competiții sportive, dezbateri, mese rotunde și slogane cu scopul de a promova egalitatea. Ne-am alăturat celor peste 300 de grupuri din 41 de țări, toate conduse de către același scop: de a contesta discriminarea și a promova egalitatea și incluziunea în joc.
      Săptămânile de acțiune, care au avut loc în perioada 8-22 octombrie au reunit vedete ale fotbalului prin activități la UEFA Champions League și Europa League. În cele trei săptămâni au fost cap de afiș oamenii de fotbal pentru a reflecta faptul că fotbalul poate transcende toate barierele. În ciuda apartenenței noastre sociale,  etnice, religioase sau de gen, toți suntem oameni de fotbal. Aducerea împreună pe un teren de fotbal a tinerilor, a reprezentanților unor instituții și membri din ONG-uri, reprezinta o șansă pentru toți de a lega prietenii, de a promova dialogul, toleranța, de a elimina prejudecățile și stereotipiile, favorizând schimbul de bune practici. Astfel, am demonstrat participanților în proiect și comunității locale că terenul de sport nu este un câmp de luptă al extremismelor și al violenței, ci un liant către bunăstare și fericire.
S-au organizat întâlniri și dezbateri pe tema proiectului, mese rotunde pe tema respectului pentru diversitate, ateliere de lucru cu elevii care au elaborat slogane antidiscriminare, pliante și afișe care promovează proiectul. Vom organiza  meciuri demonstrative de fotbal, în care să fie implicați membri ai grupurilor țintă: elevi ai Școlii Duiliu Zamfirescu – Focșani, elevi de etnie rromă de la Școala Cornetu, membri ai Clubului Sportiv „Prosport 2009” și voluntarii Asociației Renato.
Pentru mai multe informații despre săptămânile de acțiune vă rugăm să vizitați https://www.facebook.com/asociatia.renato, www.farenet.org sau www.facebook.com/farenetwork și https://twitter.com/farenet
   
Prof. coordonator Marcela Ghiuță

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?