Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Seminar despre fotografie la Casa Corpului Didactic


Casa Corpului Didactic (CCD) „Simion Mehedinți” Vrancea găzduiește marți, 27 octombrie, seminarul cu tema „Fotografia – resursă complementară în educație”. Activitatea face parte dintr-o paletă mai largă de acțiuni ce se vor derula în perioada 26 – 30 octombrie, sub denumirea Zilele CCD „Simion Mehedinți”.
Conform datelor furnizate de Daniel Gherasim, din cadrul CCD, seminarul beneficiază de prezența unor fotografi, unii amatori, alții profesioniști, dispuși să-și prezinte lucrările cele mai interesante din portofoliul personal, relatând în același timp povestea din spatele fiecărui instantaneu. Acesta a precizat că vor fi subliniate avantajele pe care le prezintă fotografia în societatea de astăzi.
Acest mod de exprimare nu trebuie neglijat de profesori, care pot folosi fotografia ca resursă la clasă, lecțiile devenind mult mai atractive. „Totuși, pentru o bună exprimare, pentru o utilizare eficientă a acestui mijloc de comunicare, trebuie să cunoaștem câteva aspecte tehnice, câteva lucruri legate de elementele de care trebuie să ținem seama la realizarea unei fotografii, trebuie să deținem și un minim de abilități de postprocesare. Toate aspectele menționate anterior vor fi dezvoltate de către formatori în cadrul acțiunii propuse. Participanții îi pot asalta pe invitați cu întrebări, pot cere sfaturi, își pot forma o imagine sugestivă despre acest domeniu fascinant: fotografia. Participarea pentru profesori și elevi este gratuită, iar la final vor obține o diplomă de participare. Vă așteptăm cu aparatele foto pentru a gusta din porția noastră de fotografie!”, a declarat Daniel Gherasim, din cadrul CCD Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?