Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Campionul olimpic Alin Moldoveanu, promotor al programului


Federația Română de Tir Sportiv va derula începând cu data de 27 octombrie a treia ediție a proiectului de selecție, pregătire și competiții pentru copii și juniori mici intitulat „Viitorul olimpic de aur pentru tirul sportiv”, atât pentru disciplina pistol cât și pentru pușcă. Proiectul face parte din programul „Pierre de Coubertin” finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului din venituri proprii și care s-a bucurat de un mare succes anul trecut, când sute de copii au fost selectați și legitimați la cluburile sportive pentru a practica un sport de performanță.
Pentru Federația Română de Tir Sportiv, ediția precedentă s-a încheiat cu legitimarea a 112 copii, iar ținta pentru acest an este de 130 de copii care să fie incluși în grupele de performanță ale cluburilor cu secții de tir sportiv. Pentru disciplina pușcă,  au fost alese în perioada 27 octombrie – 1 noiembrie, municipiul București și orașele Focșani, Oradea și Suceava, unde, în școlile selectate se vor organiza concursuri de tir folosind arme similare celor de competiție, dar care trag cu un fascicol luminos într-o țintă care înregistrează precizia focului. Astfel, la selecție pot participa copii începând cu clasa a IV-a, coborând cu mult vârsta pentru practicarea tirului.
La Focșani, acțiunea sportivă va avea loc la Åžcoala Anghel Saligny. În cadrul proiectului vor fi implicați și foști trăgători de performanță, ca și anul trecut când campionul olimpic en-titre, Alin Moldoveanu s-a aflat în mijlocul copiilor pe care i-a îndemnat sa se țină de sloganul proiectului: „Å¢intim 10 și la școală, și la sport!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?