Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

VIDEO și GALERIE FOTO! Marian Oprişan, reconfirmat preşedinte al PSD Vrancea. „Municipiul Focşani va trebui să arate boboc“



Marian Oprișan a fost reconfirmat, ieri, cu unanimitate de voturi, președinte al PSD Vrancea în cadrul conferinței organizației social democrate. Președintele PSD Vrancea a fost mandatat de cei 472 de delegați prezenți în sală să candideze la funcția de vicepreședinte al PSD. Plenul Conferinței a aprobat o rezoluție prin care PSD Vrancea va susține candidatura lui Liviu Dragnea la funcția de președinte al PSD. Marian Oprișan a avut lângă el un scaun ce a rămas gol, iar la finalul lucrărilor a declarat că acel scaun trebuia ocupat de cel mai bun ministru al Transporturilor de până acum și prietenul vrâncenilor, Miron Mitrea. Marian Oprișan a cerut membrilor PSD să țină un moment de reculegere în memoria fostului vicepreședinte social democrat, regretatul Mircea Diaconu. 

 Marian Oprișan a fost reconfirmat, ieri, cu unanimitate de voturi, președinte al PSD Vrancea în cadrul conferinței organizației social democrate, care a avut loc la Sala Balada din Focșani. În funcțiile de vicepreședinți au fost aleși Angel Tîlvăr, Victor Roman, Åžtefan Buzărnescu, Bogdan Matișan, Vasile Carnariu, Constantin Guguianu, Rodica Boboc și Vasile Melinte. În funcția de secretar general a fost reales tot Dragoș Bîrlădeanu, iar în cea de trezorier Claudia Ionescu. Tot în cadrul conferinței de ieri au fost aleși membrii Consiliului Județean, ai Comisiei de Arbitraj și Integritate Morală și ai Comisiei de Control Financiar. Tot plenul Conferinței extraordinare a ales membrii Comitetului Executiv al PSD Vrancea și ai Biroului Permanent Județean al PSD Vrancea și a desemnat reprezentanții PSD Vrancea în cadrul Consiliului Național al PSD. Totodată, plenul a aprobat și numărul delegaților care vor participa la Congresul Extraordinar al PSD, care va avea loc în data de 18 octombrie. 
 În cadrul conferinței extraordinare va fi prezentată și o informare politică cu privire la activitatea desfășurată de PSD Vrancea din anul 2013 până în prezent. „Administrația locală este în contact direct cu cetățeanul, iar cei 57 de primari pe care PSD îi are în Vrancea sunt, fără nici un fel de laudă, cei mai destoinici dintre primarii acestui județ. Sunt cei care au reușit, cu sprijinul Consiliului Județean, să reabiliteze școli, să repare drumuri și cămine culturale, să construiască biserici și uneori, să refacă sediile primăriilor care stăteau să se dărâme sau să modernizeze și să extindă rețele de apă și canalizare. În fiecare localitate importantă condusă de către un gospodar PSD putem găsi proiecte europene aflate în derulare. Este cazul proiectelor din municipiile Focșani și Adjud, din orașele Odobești și Panciu, dar și din comune precum Cîrligele, Slobozia – Ciorăști, Gologanu, Boghești sau Gugești unde, pe parcursul anului 2015, au fost inaugurate diferite obiective de investiții. Iată, așadar, într-o analiză succintă câteva argumente pentru scorul electoral obținut de PSD Vrancea în alegerile din 2014, scor care nu a făcut altceva decât să continue tradiția rezultatelor bune ale organizației”, a declarat secretarul general al PSD Vrancea, citând din raportul de activitate pe ultimii doi ani. 
 La lucrările conferinței județene a PSD au participat în calitate de invitați deputatul Neagu Murgu (UNPR) și Ionel Cel Mare (ALDE), care l-au felicitat pe Marian Oprișan pentru realegerea în funcție și au reconfirmat că sprijină toate demersurile social democrate.
Împrumut la FMI „pentru marile fraude și marile hoții făcute de regimul Băsescu
 După reconfirmarea sa în funcția de președinte al PSD Vrancea, Marian Oprișan a făcut o scurtă incursiune în evenimentele din ultimii 25 de ani, evenimente politice care au marcat într-un fel sau altul societatea românească, arătând că numai guvernele social democrate și susținătorii lor au luat măsuri care au dus la dezvoltare economică și creșterea nivelului de trai al populației. El a arătat că guvernele de dreapta și regimul Băsescu au luat măsuri anti românești care au aruncat țara în haos fiind nevoie de guverne social democrate care să repare ceea ce au stricat PNL, PDL și tot ceea ce a însemnat regimul Băsescu. „Am preluat puterea în 1990 și a trebuit să construim statul democratic și instituțiile sale de drept,  atunci când în România era haos, când nu mai exista nimic din punct de vedere instituțional. A trebuit sa consolidăm economia până la începutul anului 1996 după care la putere au venit Emil Constantinescu și dreapta, PNL, PNÅ¢CD și PDL. Au urmat patru ani în care economia ajunsese la pământ. Patru ani în care nu s-a făcut nimic, patru ani în care românii au avut numai de suferit. În anul 2000 am câștigat (PSD-n.r.) încrederea românilor și am reconstruit și reparat și adăugat un pic de mai bine  fiecărui cetățean al acestei țări”, a afirmat Marian Oprișan. 
 Liderul social democrat a arătat că, deși PSD a câștigat alegerile parlamentare în 2004, Traian Băsescu a câștigat alegerile prezidențiale, a forțat Constituția, iar România avut parte de un guvern care nu respecta voința cetățenilor. „Åži a venit guvernul Alianței DA, PNL și PD-L. Ce au făcut știți foarte bine. Au făcut numai rău, i-au îngenuncheat pe români, au tăiat pensiile, au impozitat pensiile, au tăiat salariile, au închis spitalele. Au împrumutat țara cu 20 de miliarde de euro deși România nu avea nevoie de acel împrumut. Bani pe care astăzi, o spun cu mândrie ca social democrat, dar cu tristețe pentru că România a trebuit să facă acest efort, guvernul PSD, românii au plătit această datorie externă. 20 de miliarde care, probabil, o parte sunt la BNR, în rest nu am auzit decât de faptul că s-au dus în deficit. Vă spun eu: s-au dus în deficit și în sertarele în care se regăsesc dosarele pe care procurorii din România astăzi le au cu marile fraude și marile hoții făcute de regimul Băsescu și de guvernele susținute de regimul Băsescu”, a arătat Marian Oprișan. 
„Am luat măsuri care au permis României să se dezvolte”
 Președintele PSD Vrancea a arătat că social democrații și-au respectat promisiunile și au reîntregit salariile și pensiile, au luat acele măsuri care să le permită oamenilor să trăiască mai bine. „Ce am făcut noi după ce am preluat puterea în 2012? Am promis românilor și vrâncenilor că o să le reîntregim salariile și am făcut acest lucru. Am promis pensionarilor pensii mai mari și atât cât am putut am făcut-o. Nu am tăiat de la nimeni și noi, social democrații, nu vom tăia niciodată de la cetățeni. Am promis că vom redeschide spitalele si am făcut acest lucru, am promis că reducem TVA și am redus TVA  la alimente la 9 la sută. Åži TVA-ul general, după părerea mea, de la 1 decembrie va fi de 20 la sută. Așa cum bine știți și salariile cadrelor medicale vor crește de la 1 octombrie 2015. Profesorii și-au primit toate drepturile legale dar și cele reieșite din hotărâri judecătorești. Am impus cel mai curajos Cod Fiscal pe care l-a avut țara noastră si care va permite României să se dezvolte economic. Practic România merge în direcția prosperității românilor, pentru că aceste legi făcute de PSD și Coaliția aflată la putere, UNPR și ALDE, sunt măsuri făcute să ducă la bunăstarea tuturor cetățenilor acestei țări”, a susținut Marian Oprișan. Acesta a explicat că dacă referendumul de demitere al lui Traian Băsescu era validat „România ar fi fost astăzi, cu PSD, UNPR și ALDE la putere, mai bine decât ar fi fost vreodată în vreo perioadă în care dreapta în România a guvernat”.

„Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită”
 Marian Oprișan le-a mulțumit social democraților vrânceni pentru sprijinul acordat  și le-a mărturisit că în ultimii zece ani nu de puține ori s-a gândit să renunțe la funcțiile politice, dar a precizat că nu a renunțat din respect pentru colegii din PSD și cetățenii județului Vrancea, care l-au investit cu încrederea lor. „În ultimii 10 ani, o dată pe lună, merg la tribunal din cauza faptului că nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită. Pentru că am vrut să facem un parc de agrement și recreere pentru cetățenii municipiului Focșani și ai județului Vrancea și pentru asta am cumpărat în domeniul public Complexul Căprioara. Anul acesta, la 31 decembrie, parcul de recreațiune și agrement va deveni realitate și va deveni proprietatea cetățenilor județului Vrancea. Nu de puține ori m-am gândit să renunț, dar în secunda doi m-am răzgândit. Dar de ce m-am răzgândit? Pentru că vă am pe voi, colegii și prietenii mei, pentru că sunteți familia mea și nu pot să fac acest lucru. Voi pleca dar numai atunci când îmi vor spune vrâncenii să plec, când îmi veți spune voi, prietenii și familia mea, să plec. Dar nu se va ajunge niciodată acolo pentru că eu am natura echilibrului și am bunul simț să nu ajungem acolo. Dar acum nu o să plec”, a spus Marian Oprișan în aplauzele social democraților vrânceni. 
„Dușmanii politici nu au făcut nimic în ultimii 25 de ani pentru acest județ”
 Marian Oprișan a reamintit că PSD este singura forță politică care a făcut din județul Vrancea un județ iubit, prosper și respectat. „Cârcotașii și dușmanii politici nu au făcut nimic niciodată în ultimii 25 de ani pentru acest județ atunci când au fost la putere. Tot ce s-a făcut în acest județ s-a făcut cu efortul administrației județene, cu efortul primarilor, viceprimarilor, consilierilor și simpatizanților noștri la nivelul fiecărei localități din Vrancea”, a spus liderul social democrat. Marian Oprișan a dat ca exemplu că numai în ultimele 2 luni, pe un singur segment, localitățile din Vrancea beneficiază de 460 de miliarde de lei vechi. Președintele PSD Vrancea a reamintit de inundațiile din 2005 și de faptul că a trebuit „să ne batem cu guvernul și să interpelăm miniștri” pentru a obține bani pentru refacerea infrastructurii distruse de inundații. „A venit Băsescu, a făcut cu mâna, a dat guvernul 500 miliarde de lei vechi deși aveam nevoie de 3500 miliarde de lei vechi. A trebuit să mergem la Uniunea Europeană, să vorbim cu Barosso și atunci România a primit 69 milioane de euro și Vrancea a tras 39 milioane de euro si am putut aduce infrastructura la stadiul de dinainte de inundații”, a mai arătat Marian Oprișan. 
„La data alegerilor, iunie 2016, municipiul Focșani va trebui să arate boboc”
 Liderul social democrat le-a trasat o sarcină celor care conduc administrația municipiului Focșani, precizând că până la data alegerilor, iunie 2016, municipiul Focșani va trebui „să arate boboc”. „Aveți o sarcină din partea mea și a conferinței județene a PSD. La data alegerilor, iunie 2016, municipiul Focșani va trebui să arate boboc. Oamenii nu știu că sub pământul municipiului Focșani sunt investiți aproape 150 de milioane de euro. Pentru că nu se văd. A trebuit să extindem rețele de apă, de canalizare, să extindem rețelele termice, să facem lucrări deosebite. Când am venit noi la guvernare, în anul 2000, municipiul Focșani avea apă cu program. Astăzi Focșaniul are cea mai modernă alimentare cu apă, cea mai modernă și performantă stație de epurare din România. Acestea sunt lucruri făcute de noi, PSD-iștii și nu am primit sprijin decât de la guvernele noastre atunci când au fost la putere”, a mai arătat Marian Oprișan. 
Social democrații vrânceni vor cele mai bune rezultate la alegerile de anul viitor
 Printre cei care au luat cuvântul și l-au felicitat pe Marian Oprișan pentru rezultatele obținute de-a lungul timpului, pentru modul cum a condus organizația social democrată și pentru realegerea în funcția de președinte, s-au aflat parlamentarii Cristian  Dumitrescu, Victor Roman, Angel Tîlvăr, Ciprian Nica și Petru Filip, primarii Daniel Nicolaș-Odobești, Vasile Vatră-Gugești. Cu toții au precizat că organizația PSD Vrancea trebuie să se pregătească pentru alegerile locale și parlamentare de anul viitor în așa fel încât Vrancea să obțină cele mai bune rezultate la nivel național. A existat și o solicitare mai deosebită venită din partea senatorului Petru Filip care i-a cerut liderului social democrat să susțină la nivelul conducerii centrale elaborarea unor proiecte viabile pentru ca PSD să câștige alegerile și în Ardeal. „PSD câștigă alegerile în Moldova, în Muntenia, în Oltenia, în Dobrogea, dar nu și în Ardeal. Vă rog să susțineți la nivel central elaborarea unor proiecte viabile pentru ca PSD să câștige alegerile și în Ardeal. Ardelenii sunt oameni deosebiți dar au nevoie de proiecte și oameni pe care să îi urmeze”, a precizat senatorul Petru Filip. 

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?