Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

În şcolile vrâncene: 5 loviri, 12 furturi şi o infracţiune de corupere sexuală a minorilor


    Planul Teritorial Comun de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar în județul Vrancea, a fost discutat în ședința Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Vrancea. Practic, este vorba de activitățile ce se vor desfășura în anul școlar preuniversitar 2015/2016 și care vizează eliminarea activităților infracționale în zona unităților școlare, activități care au fost înregistrate în anul școlar precedent. „Chiar dacă au fost desfășurate o mulțime de activități preventive și de combatere a delicvenței juvenile în unitățile de învățământ și în zona adiacentă acestora, în anul școlar 2014-1015, la nivelul I.P.J. Vrancea au fost înregistrate 18 infracțiuni în care au fost implicați elevi, 15 fiind comise în incinta unităților de învățământ și 3 în zona adiacentă acestora. Dintre faptele înregistrate, 7 s-au comis în mediul urban și 11 în mediul rural, pe genuri având următoarea distribuție: lovire 5, furt 12 și o infracțiune de corupere sexuală a minorilor”, se arată în comunicatul ATOP Vrancea.
    Astfel, în acest an școlar, IPJ Vrancea, prin structurile teritoriale, va asigura patrule de siguranță publică la celelalte unități de învățământ din mediul rural, de principiu, doar la unitățile coordonatoare din satele reședință de comună, sau la acele unități de învățământ unde s-au înregistrat evenimente. La nivelul celorlalte subunități urbane repartizarea unităților de învățământ se va realiza pe plan local, în colaborare cu celelalte structuri de ordine publică locale.
Totodată, IPJ Vrancea  a prezentat o informare referitoare la acțiunile organizate în cadrul celei de-a X-a ediții a evenimentului „Săptămâna prevenirii criminalității”, pentru perioada 28.09.2015 – 02.10. 2015. „Prevenirea victimizării minorilor”, „Siguranța ta contează”, „Prevenirea delicvenței juvenile”, „Împreună pentru prevenirea delicventei juvenile”, „Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului”, „Prevenirea criminalității organizate”, „Siguranța rutieră”, sunt acțiunile organizate pentru această perioadă de polițiștii vrânceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?