Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

GALERIE FOTO: Un băiețel de cinci ani a alergat „pentru cei pe fugă”, la Crosul Roșu!


Sâmbătă, pentru 15 minute, Bulevardul Unirii din Focșani a fost blocat pentru a face loc alergătorilor ce s-au înscris la Crosul Roșu. Au dorit să alerge „pentru cei pe fugă” atât tineri și adulți, cât și copii, dintre care cel mai mic are cinci ani. Ruben Dogaru, de la Grădinița nr. 17 din Focșani, a fost cel mai tânăr participant la acest eveniment și efortul său a fost, bine-nțeles, răsplătit cu o binemeritată diplomă!
    Participanții la cros au început să se adune încă de la ora 9.00 la intersecția de la Comcereal, iar la 9.45 trotuarul era plin de participanți gata de start. Cursa s-a desfășurat pe o distanță de doar un kilometru, încheindu-se în Piața Unirii, iar pentru câteva minute, trecătorii din zonă au văzut cum, în Focșani, în alb și roșu, s-a alergat  „pentru cei pe fugă”. Scopul evenimentului a fost sensibilizarea și creșterea gradului de conștientizare față de situația dificilă în care se află, în momentul de față, persoanele migrante și refugiații.

    La fete, câștigătoarele au fost: Andreea Pascovschi de la Liceul cu Program Sportiv Focșani, Ana Maria Olaru de la Școala „Nicolae Iorga” Focșani și Cătălina Olaru, de asemenea de la Școala „Nicolae Iorga” Focșani. La categoria băieți, câștigătorii au fost cu toții de la Liceul cu Program Sportiv Focșani: Răzvan Gheorghiaș, Ionuț Dogaru și Richard Lazăr. „Pentru un prim eveniment de acest  tip organizat, suntem foarte mulțumiți de rezultate. Mulți tineri frumoși din Focșani și nu numai, s-au alăturat evenimentului de conștientizare organizat la inițiativa Crucii Roșii Vrancea și a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România (CNASR) – Sucursala Vrancea. Consider că respectarea demnității umane, protejarea Umanității, în orice condiții, trebuie să fie și să rămână o prioritate. Prin eveniment, am dorit să atragem atenția asupra dificultăților și ostilității cu care se confruntă migranții și refugiații atât în țările de origine cât și în țările de destinație. Am considerat că este o modalitate relevantă de promovare și de experimentare a situației lor dificile. Noi am alergat astăzi doar un un kilometru și am ajuns la punctul de sosire în siguranță, dar un refugiat este fugar pe viață, nu știe când și unde se va încheia fuga lui”, a declarat Alina Gârleanu, președintele Sucursalei Vrancea a CNASR.
    Crosul Roșu este o inițiativă inovativă de a promova o cauză umanitară prin activități de tip sportiv, care se dorește să fie adăugat pe termen lung în calendarul anual de activități al organizației, pentru a marca în acest fel Ziua Refugiaților, care este în luna iunie. „Pentru acest eveniment aduc mulțumiri participanților care s-au alăturat cauzei noastre și tuturor partenerilor care ne-au ajutat enorm în organizarea acestui eveniment. În primul rând reprezentanților de la Direcția pentru Sport și Tineret Vrancea, pentru expertiza adusă și premiile oferite, Inspectoratului Școlar Judetean Vrancea pentru modalitatea excelentă în care a promovat evenimentul și a atras tinerii. De asemenea, mulțumim și tuturor instituțiilor care ne-au sprijinit ca acest eveniment să decurgă în siguranță pentru toți participanții la cros, și anume Serviciul Județean de Ambulanță, Inspectoratul Județean de Poliție și Jandarmeria”, a transmis Rodica Davidean, directorul filialei de Cruce Roșie Vrancea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?