Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Un cioban dat dispărut era de fapt în vizită la prieteni


Un bărbat de 60 de ani, din satul Bahnele, comuna Vintileasca, a dispărut fără urmă marți seara, în zona împădurită din apropierea Schitului Muntioru. Ion S. a fost găsit ieri după-amiază, atunci când o persoană din Nereju a anunțat poliția, dar și pe primarul din Vintileasca, Georgel Spătaru, despre faptul că bărbatul dispărut și-a petrecut noaptea la ea acasă.
    Bărbatul, care este cioban, a fost văzut ultima dată marți, el mergând prin pădure împreună cu câteva persoane. O vreme, acestea nu și-au făcut griji de dispariția ciobanului, care cunoștea foarte bine traseul, dar când au văzut că nu s-a prezentat în locul în care trebuiau să ajungă cu oile, s-au panicat și au sesizat autoritățile. Prima sesizare s-a făcut marți seara, moment în care au fost începute căutările.
    Întrucât a trecut și noaptea și nimeni nu a dat de urma bărbatului, ieri dimineață s-a sunat la 112, iar în zonă au ajuns pompieri, polițiști și jandarmi montani, care, împreună cu personal silvic și voluntari, au început să răscolească zona. La căutări au participat și rudele bărbatului, dar și localnici. „Apelul prin 112 s-a primit în această dimineață (ieri dimineață-n.r.), în zonă ajungând atât pompieri, cât și jandarmi. La căutări participă și reprezentanții SVSU, personal silvic, localnici și rude ale bărbatului. Din primele informații, la momentul dispariției, bărbatul nu era singur, ci și cu alte persoane. La un moment dat, turma de oi s-ar fi dispersat, ciobanii au reușit să le adune, iar bărbatul dispărut a rămas în urmă. Ceilalți și-au continuat deplasarea, știind că persoana dispărută cunoaște foarte bine zona. S-au alarmat în momentul în care au observat că bărbatul nu a mai ajuns în locul în care trebuiau să ajungă cu animalele. Se efectuează căutări pe patru trasee și s-a luat legătura cu cei de la Schit, dar și cu persoanele de la două cabane din zonă, dar bărbatul nu a fost văzut de nimeni”, ne-a precizat căpitan Cristina Duță, de la ISU Vrancea.
    Câteva ore mai târziu, ciobanul a fost găsit. Un bărbat din Nereju a anunțat că persoana dată dispărută a dormit la el și că după ce s-a trezit, a plecat către Vintileasca. „Am fost sunat de o persoană din Nereju, care mi-a spus că ciobanul de la noi este în satul Chiricari, la Nereju. Este teafăr și nevătămat. Am sunat imediat după echipele de salvare și le-am spus că oprească căutările pentru că bărbatul este bine”, ne-a declarat Georgel Spătaru, primarul din Vintileasca.
    În drumul lui spre casă, bărbatul, care a pus o armată de oameni pe jar, s-a întâlnit cu o echipă formată din jandarmi, pompieri și un lucrător silvic. Acesta le-ar fi spus că nu a pățit nimic și că a mers voit la prietenii săi din Nereju. Salvatorii l-au însoțit până acasă, la Vintileasca.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?