Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Rugbistul focșănean, arestat pentru trafic de droguri, rămâne după gratii


Rugbistul focșănean Teodor Borș, care face parte din lotul național, fiind arestat preventiv luna trecută într-un dosar de trafic de droguri, a mai primit încă 30 de zile de arest. Magistrații Tribunalului Constanța au admis propunerea procurorilor DIICOT de prelungire a măsurii preventive. În arest rămâne și tânăra care a fost arestată odată cu sportivul. „Admite propunerea Parchetului de pe lângă DIICOT – ST Constanța cu privire la prelungirea măsurii arestării preventive față de inculpații Borș Teodor și Câtu Mădălina Georgiana. (…) dispune prelungirea arestării preventive față de inculpații Borș Teodor și Câtu Mădălina Georgiana pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14 septembrie 2015 și până la data de 13 octombrie 2015 inclusiv. Respinge cererile de revocare a măsurii arestării cât și de înlocuire a măsurii arestării cu o măsură mai puțin restrictivă formulate de cei doi inculpați prin apărători. (…) Cu drept de contestație în termen de 48 ore de la comunicare pentru procuror și inculpați. Pronunțată în camera de consiliu, azi, 14.09.2015, ora 10.00”, se arată în soluția instanței. Atât sportivul cât și tânăra au făcut deja contestații.
    Acțiunea care l-a înfundat pe sportiv și pe prietena sa a avut loc pe 21 august. Jurnaliștii din Constanța au scris la momentul arestării că „la data de 21.08.2015, s-a organizat și executat o acțiune pe linia combaterii traficului ilicit de droguri, având ca obiect punerea în executare a 5 mandate de percheziții domiciliare și a 3 mandate de aducere. Acțiunea a vizat 4 persoane din municipiul București, care în perioada mai – august 2015 s-au implicat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc în Constanța și București. În urma perchezițiilor domiciliare au fost identificate: 17.950 lei, 70 grame de canabis, precum și dispozitive pentru prepararea, porționarea și consumul drogurilor, iar 3 persoane au fost conduse la sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Constanța pentru cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, prev. de art. 2 al. 1 și 2 din Legea nr. 143/2000. Acțiunea a fost sprijinită logistic și operativ de către B.C.C.O. București și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei București”
      Focșăneanul rugbist, arestat pentru trafic de droguri, a obținut și performanțe în sport, Monitorul de Vrancea scriind de mai multe ori despre el. Într-un material apărut în februarie 2013, relatam faptul că în anul 2010 Teodor Borș a devenit vicecampion național cu echipa Under 19 a Liceului cu Program Sportiv Focșani, apoi, într-un interval de numai doi ani, a evoluat la două echipe cu nume în rugby-ul românesc, la Arad și Dinamo București, apoi a făcut marele pas în echipa națională a României Under 19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?