Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Oprișan se declară „supus deciziei finale a magistraților“ în dosarul de la Cluj


Procesul în care cinci foști funcționari ai Consiliului Județean, împreună cu președintele Marian Oprișan, sunt judecați pentru presupuse fapte de corupție a fost amânat pentru data de 2 octombrie, de magistrații Curții de Apel Cluj. La termenul de ieri au fost reaudiați 11 martori, printre care și fostul primar al comunei Biliești, Ovidiu Butuc. Acesta s-a declarat nemulțumit de faptul că este pus pe drumuri, mai ales că nu are nimic de adăugat la depoziția făcută în urmă cu patru ani. „Am 70 de ani, am venit pe banii mei cu trenul, de la Focșani. Am plecat luni seară și am ajuns la ora 4.00 în Cluj-Napoca. Am și probleme de sănătate. Nu înțeleg de ce am fost chemat să dau aceleași declarații pe care le-am dat tot la Cluj-Napoca în 2011. Nu puteau să mă întrebe dacă îmi mențin declarațiile, să nu vin atâta drum, și în zi de sărbătoare?”, a afirmat Butuc, potrivit B1.ro.
De altfel, avocatul lui Marian Oprișan, Gheorghiță Mateuț, a declarat că la termenul de ieri nu au fost aduse probe noi în cauză. ‘Au fost reaudiați 11 martori, dar nu au fost aduse elemente noi de către persoanele audiate, ci declarațiile lor întăresc și mai mult justețea primei hotărâri, de achitare a domnului Oprișan. Nu s-au propus probe noi’, a precizat Gheorghiță Mateuț, potrivit Agerpres. 
La rândul său, Marian Oprișan a declarat că se va prezenta la toate termenele, inclusiv la cel din 2 octombrie și că se va supune deciziei magistraților. ‘Aș vrea să se termine. Nu m-am așteptat să vină 11 din cei 12 martori solicitați. Eu sunt supus deciziei finale a magistraților, garanți ai statului de drept în România și ai justiției din România’, a menționat Oprișan.
Pe 6 februarie 2015, Marian Oprișan a fost achitat de Judecătoria Cluj-Napoca, după aproape 9 ani în care dosarul a fost strămutat la diferite instanțe, la cererea DNA. Același lucru s-a întâmplat și în cazul funcționarilor publici inculpați în dosar. Totodată, judecătorul cauzei a dispus și ridicarea sechestrului asigurator dispus asupra bunurilor deținute de Marian Oprișan, Mircea Diaconu (decedat), Ion Costeanu, fost director la Direcția Tehnică, Valeriu Iacob, fost diriginte de șantier, Valeria Teodorescu, fost director al Direcției Economice și Liviu Lucian Rusu, fost șef al Serviciului Drumuri și Poduri din Direcția Tehnică a Consiliului Județean.

13 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?