Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

CNADNR va prelua sectoarele de drumuri naţionale ce traversează Adjudul


Primarul municipiului Adjud, Constantin Armencea, a anunțat că sectoarele de drumuri naționale ce traversează orașul vor fi preluate, în luna septembrie, de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR). Este vorba de DN2 E85, care traversează municipiul Adjud pe o lungime de 2,5 kilometri și DN 11 A, Adjud-Onești, care traversează aproximativ un kilometru pe raza aceluiași oraș. După finalizarea preluării, CNADNR va reabilita cei 3,5 kilometri de drum. Valoarea estimată a investiției este de peste un milion de lei. Armencea a precizat că în acest demers a fost susținut permanent de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

    Primarul municipiului Adjud, Constantin Armencea, a anunțat că sectoarele de drumuri naționale ce traversează orașul vor fi preluate, luna aceasta, de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR). Este vorba de DN2 E85, care traversează municipiul Adjud pe o lungime de 2,5 kilometri și DN 11 A, Adjud-Onești, care traversează aproximativ un kilometru pe raza aceluiași oraș. „În urma discuțiilor purtate cu ministrul Transporturilor, Iulian Matache, am ajuns la o soluție cu conducerea CNADNR și anume preluarea celor două sectoare de drum național ce traversează municipiul Adjud”, a precizat primarul Constantin Armencea. Acesta a precizat că Primăria Adjud a făcut mai multe adrese către Ministerul Transporturilor, respectiv CNADNR, prin care a solicitat ca cele două sectoare de drumuri naționale, în lungime totală de aproximativ 3,5 kilometri, să fie transferate din proprietatea și administrarea Primăriei Adjud, în proprietatea statului și administrarea CNADNR, urmând ca această companie să aloce fondurile necesare pentru reabilitarea acestor drumuri. Constantin Armencea a adăugat că a demarat astfel de demersuri încă din anul 2008, an în care Consiliului Local Adjud a aprobat mai multe hotărâri pentru transferarea acestor sectoare de drumuri, note de fundamentare pentru întocmirea proiectului de hotărâre de guvern, dar aceste acțiuni nu s-au finalizat.
    Referitor la necesitatea preluării celor două sectoare de drum mai sus menționate, Constantin Armencea spune că municipiul Adjud nu dispune de variantă ocolitoare sau drum de centură, iar întreținerea arterelor rutiere presupune eforturi financiare foarte mari din partea municipalității, care la această dată nu se pot asigura. „Traficul greu pe cele două sectoare de drum național este în continuă creștere, se suprapune cu traficul curent, astfel că aducerea sistemului rutier deteriorat la parametrii tehnici corespunzători categoriei de drum național presupune creșterea în permanență a cheltuielilor de administrare”, a precizat Constantin Armencea.
    Vă reamintim că CNADNR a preluat și sectorul de străzi cuprins între DN 2D și DN 2 E85, din municipiul Focșani. Este vorba de strada Cuza Vodă, de la sensul giratoriu din DN 2 și până la intersecția cu strada Mărășești, strada Mărășești și pasarela peste calea ferată spre Odobești, străzi care au fost reabilitate și asfaltate. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, este artizanul acestui proiect, fiind cel care a făcut demersuri pe lângă conducerea CNADNR pentru a moderniza sectorul de străzi cuprins între DN 2D și DN 2 E85.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?