Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Razie în trafic a polițiștilor de la Rutier. Au „împărțit“ sute de amenzi și au întocmit dosare penale


Străzile Focșaniului au fost împânzite, vineri seara, de polițiști. De la ora 16.00 și până la ora 24.00, polițiștii Serviciului Rutier și cei ai Biroului Rutier Focșani au desfășurat o acțiune pentru reducerea numărului de accidente și pentru impunerea unui climat de disciplină în rândul conducătorilor auto. Acțiunea, coordonată de șeful Poliției Rutiere Vrancea, comisarul șef Viorel Gheorghe, s-a încheiat după ce au fost aplicate sute de amenzi, fiind întocmite și câteva dosare penale.

    Peste 300 de participanți la trafic au fost amendați vineri seara de polițiști, în cadrul unei acțiuni ce a avut drept scop reducerea numărului de accidente în Focșani. Acțiunea, la care au participat polițiști de la Serviciul Rutier și de la Biroul Rutier Focșani, care a fost coordonată de șeful Poliției Rutiere, comisarul șef Viorel Gheorghe, și la care a participat și șeful Biroului Rutier Focșani, comisarul șef Cătălin Stegărescu, a început la ora 16.00 și s-a încheiat la miezul nopții. În acest interval orar, opt echipaje ale poliției rutiere au fost prezente pe străzile municipiului, oamenii legii trăgându-i pe dreapta pe toți cei care au încălcat prevederile legale. Chiar dacă unii dintre ei au încercat să se salveze în ultimul moment, în sensul că își cuplau centurile de siguranță atunci când vedeau echipajele, oamenii legii nu i-au iertat, mai ales că șoferii au fost filmați.
    În timpul acțiunii, echipajele poliției rutiere au constatat sute de nereguli, pentru care s-au dat amenzi, dar au întocmit și dosare penale pentru abateri grave, cum ar fi conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

   Amenzi pentru șoferi și bicicliști

    Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea dispozițiilor legale referitoare la portul centurii de siguranță. De asemenea, s-au dat amenzi și pentru folosirea telefonului mobil, dar și pentru oprire în locuri nepermise. „În vederea reducerii numărului de accidente rutiere, precum și a consecințelor acestora, comise pe fondul nerespectării normelor rutiere, dar și pentru impunerea unui climat de disciplină în rândul conducătorilor auto în ceea ce privește respectarea regimului legal de viteză și acordării priorității de trecere, polițiștii Serviciului Rutier, sprijiniți de polițiștii focșăneni, au acționat la data de 28 august a.c. între orele 16.00 – 24.00 în municipiul Focșani. Cei 24 de polițiști rutieri angrenați în acțiune au acționat punctual, pe principalele cauze generatoare de accidente rutiere, fiind constatate 5 infracțiuni și 305 contravenții. Contravențiile au fost aplicate pentru nerespectarea dispozițiilor legale referitore la portul centurii de siguranță (182), prioritate pietoni (14), folosirea telefonului mobil (21), opriere (14), bicicliști (10), precum și a altor abateri. Ca urmare a încălcării legislației rutiere, polițiștii au reținut 4 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare. Pe durata desfășurării acțiunii, la nivelul municipiului, cât și pe raza județului, nu au fost înregistrate accidente rutiere. Astfel de activități vor continua și în perioada următoare”, a transmis subcomisar Bogdan Toader, de la Biroul de Presă al IPJ.

    Conducător de moped cu 11 dosare penale

    Printre cei pe numele cărora s-a întocmit dosar penal se numără și un bărbat de 45 de ani, din Focșani. Potrivit oamenilor legii, acesta a fost depistat pe strada 1 Decembrie, la volanul unui autoturism, deși avea o alcoolemie de 0,78 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Polițiștii mai spun că șoferul a refuzat să meargă la spital pentru a-i fi recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. „La data de 28 august a.c., ora 18.48, pe str. 1 Decembrie 1918 din municipiul Focșani, D. Vasile Virgil, de 45 ani, din localitate, a fost depistat în timp ce conducea un  autoturism având o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal”, a exemplificat subcomisar Toader.
    Dosar penal, al 11-lea la număr, i s-a întocmit și unui bărbat de 48 de ani, tot din Focșani. În momentul în care a fost tras pe dreapta de polițiști, bărbatul conducea un moped, iar în urma verificărilor s-a stabilit că acesta nu era înmatriculat, dar și că conducătorul nu este posesor de permis de conducere. „La data de 28 august a.c., ora 20.45, pe str. Avântului din municipiul Focșani, a fost depistat B. Săndel, de 48 ani, din localitate, în timp ce conducea un moped neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie. În cauză a fost întocmit dosar penal”, a adăugat subcomisar Toader. Potrivit informațiilor primite de la polițiști, acesta a fost cel de-al 11-lea dosar penal întocmit de-a lungul timpului pe numele bărbatului. De fiecare dată când este prins, el le explică oamenilor legii că nu știe carte ca să-și poată lua permisul, are probleme de sănătate și nu are cu ce să se deplaseze.
    Polițiștii au mai întocmit dosar penal și pe numele unui bărbat din Gugești, despre care spun că a condus băut. El a suflat în aparatul alcooltest, dar a refuzat să meargă la spital pentru probe de sânge. „La data de 29 august a.c., ora 00.15, pe B-dul Brăilei din municipiul Focșani, C. Costel, de 46 ani, din comuna Gugești, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism având o concentrație de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta refuzând recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal”, a conchis subcomisarul Toader.

   Motocicliștii, reclamați pe www.monitorulvn.ro

    Cititorii au scris pe www.monitorulvn.ro că acțiunea a fost binevenită, fiind de părere că astfel de activități ar trebui desfășurate zilnic. Oamenii au ridicat și problema motocicliștilor, care în toiul nopții ar tura motoarele pe bulevarde. „Foarte bine fac. Astfel de acțiuni trebuiesc făcute zilnic, să le piară chefu de așa zisă șmecherie tuturor șmecherilor care au împânzit orașul”, a scris un cititor.
    Un altul a precizat că după încheierea acțiunii polițiștilor, motoarele au început să-și facă simțită prezența pe bulevarde. „Acțiunile astea ale Poliției sunt foarte bune dar după asta, motocicliștii și-au făcut apariția pe la 1 noaptea ambalând motoarele pe b-dul Unirii”.
    Un alt cititor a scris că „motocicliștii trebuiesc sancționați dur pentru ambalarea motoarelor pe bulevardele din Focșani. Motorul ăla nu are nevoie de ambalare, pentru că nu e trabant. Este evident că ei fac asta doar din plăcerea de a deranja. Am văzut două zile la rând unul pe motocicletă care ambala motorul pe bulevard până îi bubuiau eșapamentele. Nu știu cum se tolerează așa ceva. Polițiștii ar trebui să fie în stradă îmbrăcați civil pentru a surprinde aceste fapte. Dacă apare un echipaj de Poliție, băieții nu se manifestă”.
    Într-un alt comentariu, o persoană a scris că astfel de acțiuni ar trebui organizate mai des, cititorul considerând că atâta timp cât nu ai nicio problemă, nu ești amendat. „Ar trebui făcute mai des astfel de acțiuni (…). Și eu am fost oprit și după control am fost lăsat în pace. Ești în regulă, nu-ți fac nimic. Bravo, cât mai des astfel de acțiuni”.

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?