Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Două săptămâni până la încheierea programului „Euro 200“


Termenul limită pentru achiziționarea unui calculator în cadrul programului guvernamental Euro 200 se apropie de final. Potrivit informațiilor transmise de Ministerul Educației, după afișarea listelor cu elevii și studenții beneficiari și distribuirea bonurilor valorice, activități care s-au derulat în perioada 24 iunie-30 iulie, calculatoarele noi vor putea fi cumpărate până pe 31 august. Așadar, cei 517 elevi și studenți vrânceni care s-au încadrat în programul „Euro 200” mai au la dispoziție două săptămâni să utilizeze tichetele.
    Reamintim că beneficiarii sunt studenți și elevi din învățământul de stat sau particular acreditat, cu vârsta de până în 26 de ani, ce provin din familii cu un venit brut lunar de cel mult 150 lei pe membru de familie. Potrivit Legii 269/2004, la stabilirea venitului brut pe membru de familie se iau în calcul toate veniturile realizate de membrii familiei în luna precedentă depunerii cererii, cu excepția alocației de stat, alocației familiale complementare și a alocației de susținere pentru familia monoparentală, bugetului personal complementar acordat persoanelor cu handicap, burselor de studii și burselor sociale, precum și a tuturor drepturilor sociale care, potrivit legii, sunt exceptate de la stabilirea altor drepturi și obligații. Acest ajutor financiar se acordă o singură dată în cadrul unei familii.
    Conform listei Ministerului Educației, la nivel național sunt 17.129 elevi și studenți beneficiari ai tichetelor „Euro 200” în acest an, dintre care 517 sunt din județul Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?